Home » Sauna Acties » Aufguss WM 2019

Aufguss WM 2019

Gun jezelf ontspanning en maak gebruik van de relaxte acties van de diverse sauna & thermen!

Heb jij soms ook ‘t idee dat de hele wereld aan je voorbij vliegt en de stop-knop ontbreekt? Trakteer jezelf eens op een heerlijk dagje sauna en ontdek hoe zacht ‘t leven ook kan zijn.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Aufguss WM 2019

Grootste sauna-event ter wereld te gast bij Thermen Berendonck

Het Wereldkampioenschap Opgieten, Aufguss WM, vindt dit jaar plaats op Nederlandse bodem. En wel van 16 tot en met 22 september in Thermen Berendonck. Die keuze van de organisatie van het WK is een feest voor het wellnessresort, voor de Nederlandse wellnessbranche en bovenal voor de saunaliefhebber. Dat wordt enorm spannend én grenzeloos genieten.

Aufguss WM

In de laatste week van de zomer wordt het nog even flink warm in wellnessresort Thermen Berendonck. Want van 16 t/m 22 september strijkt het Aufguss WM neer in Wijchen. En dat is naast hartverwarmend ronduit bijzonder. Het Wereldkampioenschap Opgieten is namelijk het grootste sauna-event ter wereld. Een unieke kans voor saunaliefhebbers om show-opgietingen van het allerhoogste niveau te beleven.

Verhitte strijd

Het grootste sauna-event ter wereld is ook echt groot. Meer dan 90 deelnemers uit 20 landen strijden om de titel Beste Opgietmeester van de Wereld. Het Aufguss WM bestaat uit maar liefst 80 show-opgietingen die allemaal in die derde week van september plaatsvinden in de sauna’s van Thermen Berendonck. Wat je noemt: een verhitte strijd.

Een show-opgieting is een thematische variant op een traditionele opgieting. Tijdens een opgieting giet een saunameester water met etherische oliën op de hete kachel. Door te wapperen met een handdoek verspreidt de warmte zich door de saunacabine. De temperatuur stijgt in korte tijd, wat de sauna-ervaring versterkt en het gezondheidseffect verhoogt.

Een show-opgieting is een betoverende belevenis voor alle zintuigen. Iedere deelnemende saunameester - ook wel aufgussmeister - bedenkt een thema en vertelt daarmee een eigen verhaal. Muziek, choreografie, techniek, geuren; alles wordt uit de kast gehaald om een uniek verhaal te presenteren aan de internationale WM-jury en aan de saunagasten.

Het Sauna Theater, groots genieten

Bij het Aufguss WM hoort een gast-saunabedrijf dat past bij de omvang van een dergelijk wereldevenement. Dit jaar viel de keuze dus op Thermen Berendonck. Daarbij speelde ook Het Sauna Theater een grote rol, waar ruimte is voor maar liefst 188 toeschouwers die tegelijk genieten van de mooiste opgietingen. En waar licht, geluid en beeld - een LED-scherm van meer dan 4,5 meter - elk verhaal tot leven brengen.

“Ons Sauna Theater is de grootste opgietsauna van de Europa”, vertelt Fabian Dolman, directeur Quality Wellnessresorts. “Techniek en special effects prikkelen de zintuigen op elk niveau en nemen de gasten mee naar nieuwe werelden. Dat maakt het tot perfect decor voor het Aufguss WM. En de aufgussmeisters hebben alle faciliteiten om hun verhaal te vertellen en hun talenten te laten zien. We zijn supertrots dat de WM-organisatie dit jaar voor ons heeft gekozen.”

De show-opgietingen tijdens Aufguss WM zijn toegankelijk voor daggasten van Thermen Berendonck. Het is aan te raden een bezoek aan het wellnessresort in de week van 16 t/m 22 september vooraf te reserveren.

Thermen Berendonck

Logo Thermen Berendonck Oude Teersdijk 15
6603 KJ Wijchen
T. 024 792 0092
www.thermenberendonck.nl


Lees ook:

Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]