Home » Alles over Sauna » Infraroodsauna » Veiligheidstips

Infraroodsauna's

Gezond Ontspannen

Een infraroodsauna staat gelijk aan gezond ontspannen. Dit type sauna is anders dan de Finse sauna, waar het lichaam wordt verwarmd door warme lucht en stoom. In een infraroodsauna wordt het lichaam verwarmd met infraroodverwarming en infraroodstraling. Deze warmte wordt meteen geabsorbeerd door het lichaam. Daarnaast heeft een infraroodcabine een positieve effect op de spieren en gewrichten.

Infraroodsauna

Infraroodsauna

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Safe and sound in de sauna

Tips om veilig van de sauna te kunnen genieten

In tijden van een slepende crisis en een onzekere arbeidsmarkt is een regelmatige saunagang de ideale manier om even te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse stress. Echter, ook in de sauna schuilt een ongelukje in een klein hoekje. In deze blog reiken we u een aantal veiligheidstips aan, zodat u tijdens een ontspannende saunagang niet tegen de lamp loopt.

Rooksauna Een sauna associëren we algauw met rust en ontspanning. Desalniettemin kan er aan deze ontspanning abrupt een einde komen door een ongeluk. De extreme hitte, de hoge luchtvochtigheid, een gladde vloer: het is slechts een greep uit de risico’s waaraan men zich in een sauna letterlijk en figuurlijk blootstelt.

Met onderstaande veiligheidstips wordt de sauna weer een plek waar de zorgen van u afglijden.

Privésauna
De combinatie van extreme warmte en hout kan geen kwaad, mits er voldoende afstand is tussen de hittebron en het hout. Als u de luxe heeft van een eigen sauna in uw woning, is het dan ook belangrijk dat de kachel op voldoende afstand van het hout is geplaatst. Het hout rondom de kachel kan tevens beschermd worden met een schild van onbrandbaar of hitte werend materiaal. Gebruikt u tijdens uw saunagang graag etherische oliën als eucalyptusextract? Houd er dan rekening mee dat deze oliën in geconcentreerde vorm zeer brandbaar zijn. Voor een veilige saunasessie dient u deze opgietconcentraten dan ook uit de buurt van de saunakachel te houden.

Uitdroging
In de extreme hitte van een sauna, probeert het lichaam middels transpiratie uw lichaamswarmte te regelen. Het is belangrijk dat u dit vochtverlies weer aanvult door veel te drinken. Drink daarom na het verlaten van de sauna altijd twee tot vier glazen water om uitdroging te voorkomen.


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]