Home » Alles over Sauna » Ambiance » Ryokan

Ryokan

Het oog wil ook wat!

Sfeervolle ruimtes dragen bij aan ultieme ontspanning, de voornaamste reden van een saunabezoek. Ook aan deze behoefte proberen sauna complexen in Nederland en België te voldoen.
Tegenwoordig kom je de meest indrukwekkende interieurs en ideeën tegen. Vanuit alle windstreken afkomstige sferen inspireren de hedendaagse Sauna's & Thermen.

Ambiance

Trendy & Sfeervol

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Ambiance en bijzondere interieurs

Ryokan

Sfeerimpressie
HealthSpa Ryokan is een eigentijds, compact en luxe wellness resort, waarvan het bijzondere ‘Ryokan gevoel’ je niet meer los zal laten. Het bestaat uit een mix van eeuwenoude badtradities en moderne faciliteiten, aangevuld met toonaangevende zowel westerse als authentiek oosterse ingrediënten.

Sfeer foto Japanse theetuin Healthspa Ryokan
De Japanse theetuin van Ryokan is uniek voor Europa zeker in combinatie met de thermen. Al sinds het verre verleden worden in Japan tuinen gemaakt die de natuur in essentie moeten weergeven. Rust en eenvoud zijn de sleutelwoorden, zowel voor ‘wandeltuinen’ als voor de meer spirituele tuinen.

Sfeer foto in de avond Japanse theetuin Healthspa Ryokan Vlak voor het theehuis vindt een kleine ceremonie plaats om lichaam en geest te reinigen. Dit gebeurt bij de ‘tsukubai’ (waterbassin) en een ‘ishidoro’ (lantaarn). Het water uit de tsukubai moet een keer in de handen worden genomen en vervolgens een keer over het gezicht gespoeld. Tot slot kan het theehuis worden binnen getreden om aan de theeceremonie – in dit geval de sauna of een massage – deel te nemen.

Sfeer foto Japanse theetuin Healthspa Ryokan De grote opzet van de Ryokan theetuin bestaat uit drie (getal van de drie dimensies) heilige eilanden, verbonden door bruggen en door stapstenen. De bruggen verbinden de ene kant van het leven met de andere kant van het leven, terwijl stapstenen letterlijk je pas verlagen om zo bewust mogelijk door de tuin te lopen en stil te staan bij iedere stap die je in dit leven maakt.

Sfeer foto scrub ruimte Healthspa Ryokan Seintoo, Japanse Scrub & Doucheruimte

Healthspa Ryokan de Bronsbergen, Zutphen, Gelderland
www.ryokan.nl


Twitter deze Actie


Zie ook:

Het effect van Kleuren

Externe links:

Interessante links over interieur op Interieur.StartPagina.nl

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]