Home » Alles over Sauna » Rituelen » Löyly & Aufguss

Löyly & Aufguss

Oude rituelen zijn helemaal in

Ook een echte trend in de saunabranche: zijn de steeds vaker voorkomende rituelen. Dit zijn vaak zeer oude rituelen en passen heel goed bij een dagje sauna. Löyly & Aufguss zijn letterlijk en figuurlijk hot! Naast de gebruikelijke sessies die sauna's en thermen aan hun bezoekers aanbieden, organiseren ook steeds meer sauna's heuse löyly dagen of zelfs weken met speciale thema's.

Löyly & Aufguss

Hoe heter, hoe beter!

Löyly Jaren geleden ontdekten de Finnen dat de temperatuur in een sauna stijgt wanneer er water op de hete stenen wordt gegoten. De vochtige lucht die daaruit ontstaat wordt via het plafond door de hele cabine verspreidt. Hierdoor stijgt de gevoelstemperatuur flink. De warme waterdeeltjes in de lucht slaan neer op de huid en bevorderen het zweten. Dit opgieten van water heet Löyly, vernoemd naar de goede geest van de sauna.

Tegenwoordig worden er in veel sauna’s Löyly’s gegeven. Hierbij wordt vaak water gebruikt dat vermengd is met essentïele olie. Meestal worden er ontspannende, harmoniserende en kalmerende geuren gebruikt als sinaasappel, mint, lavendel, jasmijn, berken enzovoort. De Löyly’s worden verzorgd door een goed opgeleide saunamedewerker. De Löyly zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de huid wordt gereinigd. Tevens helpt het je beter slapen.

Naast Löyly is Aufguss een bekende term die onveranderd uit het Duits is overgenomen. Letterlijk betekend het opgieten. Samen met Löyly is Aufguss een steeds vaker voorkomend ritueel in saunaland.

Bekijk hier het uitgebreide aanbod van hoogwaardige wellness producten.

Woordenlijst:

Ritueel » Serie handelingen die gezien worden als een gebruik en bepaald zijn door achtergrond en cultuur.
Löyly (fins) » Letterlijk vertaald als "stoom".
Aufguss (duits) » Duitse benaming voor löyly.

Zie ook: Finse Sauna

Externe links:

Meer uitleg over löyly van saunastudie.nl
Meer löylyweetjes op löyly.hyves.nl


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]