Home » Alles over Sauna » Sauna & Beauty » Massage

Massage

Voor elk wat wils!

Ook sauna's en thermen zijn zich bewust van het feit dat Sauna & Beauty een perfecte combinatie zijn. Steeds meer sauna's en thermen huisvesten tegenwoordig een heuse beautyafdeling met verschillende faciliteiten. Vroeger bezochten mensen uit hygiënisch oogpunt de sauna, terwijl dit tegenwoordig meer als een "dagje uit" beschouwd wordt. Dit is dan ook de reden dat veel mensen de sauna combineren met een beautybehandeling. Deze behandelingen variëren van massages, lichaamspakkingen of gezichtbehandelingen die apart te boeken zijn, tot de meest uiteenlopende combinaties in de vorm van een arrangement.

Sauna & Beauty

Perfecte combinatie

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Massage

A gentle touch

Massages zijn in! Ze kunnen stress verminderen en hebben een goede uitwerking op de algehele gezondheid. De onderstaande massagetechnieken kunnen van ver komen maar ze zijn inmiddels ook in Nederland te ondervinden.

Klassieke Massage
Klassieke massages is een mix van zowelde kennis van de Westerse gezondheidszorg als de Oosterse filosofie. Deze massages verlichten de spanning in de spieren. Als de spieren gemaseerd worden, wordt het bloed op die plaats weggeduwd en hierdoor stroomt er nieuw, vers, zuurstofrijk bloed terug in de spieren, waardoor de toestand van de spier verbetert. De langzame, ritmische bewegingen zorgen ervoor dat de spanning vermindert en een gemasseerd persoon zich helemaal ontspant.

ShiatsuShiatsu - Japanse drukpuntmassage
De naam Shiatsu is in Japan ontstaan en betekent letterlijk 'druk met de vingers'. Op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam. Meestal wordt de druk met de duim gegeven, maar het kan ook met de handpalm, elleboog, knie of voet gegeven worden. Door de druk die de masseur geeft op het lichaam van de ontvanger, beïnvloed hij de energiestroom in de energetische kanalen in het lichaam; 'de meridianen'.

Hydromassage
Tijdens een hydromassage werken er drie krachten op uw lichaam, nl. warmte, gewichtloosheid en massage. De onderdompeling in warm water doet de lichaamstemperatuur stijgen en verwijdt de bloedvaten, zo ontstaat een betere doorstroming. Daarnaast vermindert het gewicht met 90% en neemt de druk op gewrichten en spieren af, waardoor een gevoel van gewichtloosheid ontstaat. Dit versterkt het gevoel van ontspanning. Heerlijke en intense massages die daarna via zogenaamde jets op uw lichaam terechtkomen, ontspannen de spieren en stimuleren het vrijkomen van natuurlijke pijnstillers.

Hawaïaanse Lomi Lomi Massage
Hawaïaanse Lomi Lomi MassageDeze werd van generatie op generatie doorgegeven. Het is een ritmische, sensuele vorm van massage die door drukken, kneden en wrijven en tegelijkertijd gebruik maakt van technieken vergelijkbaar met acupressuur.
De nadruk ligt op de ontspanning, en het wegnemen van angsten, ergernissen en andere negatieve emoties om zo te voorkomen dat deze ziekten kunnen veroorzaken. Het is een massage die veel kleur toevoegt.
De Hawaïaanse Lomi Lomi Massage wordt bij o.a. Elysium gegeven.

Ayurvedische Massage
Een uit India afkomstige massagetechniek waarbij het hele lichaam gamasseerd wordt, ook armen, handen en voeten, vingers en tenen, hoofd en gezicht.
Er wordt gebruik gemaakt van geneeskrachtige oliën die op de persoon worden afgestemd. Het hele lichaam wordt erdoor gereinigd, gestimuleerd en geactiveerd.

HotStone Massage
HotStone massage is afkomstig van de indianen. De 'HotStones' worden gevormd door de vier elementen Hot Stone Massageaarde, lucht, water en vuur. Verwarmde zwarte basaltstenen die gevormd zijn vanuit de hete lava van vulkanen, worden gebruikt om het lichaam te masseren. Deze stenen houden warmte lang vast en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug en
helpen tevens bij het ontspannen.


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]