Home » Sauna & Gezondheid » Spataderen

Spataderen

Embolie & Aambeien

Wat zijn de effecten van sauna als je spataderen, embolie of aambeien hebt? Het blijft voor mensen die aanleg hebben voor spataderen altijd oppassen geblazen. En dat geldt ook in de sauna.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Spataderen

Kunnen spataderen je saunabezoek belemmeren?

In zijn algemeenheid kunnen we zeggen dat beginnende spataderen geen belemmering zijn voor een saunabezoek. Heb je er echter dermate last van dat de dokter je bijvoorbeeld verbiedt om in de zon te gaan zitten met je benen dan doe je er goed aan ook maar niet naar de sauna te gaan.

SpataderenHet blijft voor de man of vrouw die aanleg heeft voor spataderen altijd oppassen geblazen. En dat blijft het ook in de sauna. Bij een ernstige vorm van spataderen waarbij soms ook nog een wat beschadigde binnenkant van de ader voorkomt kan zich namelijk gemakkelijk een bloedstolsel ontwikkelen. In de sauna wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en het risico dat zo'n bloedstolsel dan losschiet en een embolie veroorzaakt is niet denkbeeldig.

Aambeien

Datzelfde geldt voor aambeien (ook een vorm van spataderen). Heb je daar van tijd tot tijd in geringe mate last van, dan hoef je de sauna niet te mijden.
Omdat je in de saunacabine toch altijd op je eigen badlaken zit is dat ook niet bezwaarlijk voor je mede-saunagangers. Maar ook hier geldt:
heb je er dermate veel last van dat bij het minste of geringste erge bloedingen optreden dan is het ook beter niet naar de sauna te gaan. Waar de grens ligt voel je meestal zelf wel aan, bij twijfel is het altijd verstandig een arts te raadplegen.


Twitter deze Actie


Woordenlijst:

Spatader » verwijdingen van aderen, bijvoorbeeld in de benen. Spataderen ontstaan onder andere door vaak en langdurig stilstaan
Ader » een soort bloedvat dat zorgt voor de terugvoer van het bloed richting het hart
Bloedstolling » het proces waardoor bloed dat aan de lucht of aan andere oppervlakken dan de binnenkant van het vaatstelsel wordt blootgesteld klontert en hard wordt
Bloedcirculatie » (bloedsomloop) het gesloten systeem van vaten waardoor bloed stroomt
Embolie » de afsluiting van de veneuze of arteriële circulatie
Aambei » een aandoening waarbij weefsels met bloedvaten in de anus en/of het rectum opzwellen en daarbij ontstoken kunnen raken en kunnen gaan bloeden en groter worden

Externe links:

Meer informatie over spataderen van huidinfo.nl
Meer informatie over spataderen van nhg.artsennet.nl
Interessante links over spataderen van spataderen.startpagina.nl

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]