Home » Sauna Nieuws » Baby geboren Centre Parcs

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Baby geboren in Center Parcs

'We hebben hem in de sauna warm gehouden'

Datum plaatsing: 14 maart 2016

Tijdens een vakantie Center Parcs begonnen opeens de persweeën van Gaby Reesink. "We waren totaal overvallen. We hebben de baby in de sauna warm moeten houden", vertelt de trotse vader.

Verloskundige Marianne Wigbers is in die 25 jaar wel wat gewend, maar de bevalling van baby Arthur noemt ze heel bijzonder. "Ik werd gebeld vanuit vakantiepark De Eemhof in Zeewolde. Bij een hoogzwangere vrouw waren de persweeën veel te vroeg begonnen."

Gierende banden

Haast was geboden, dus reed verloskundige Marianne met piepende banden naar het vakantiepark in Zeewolde. "Een begeleider van het park liet me gelukkig snel binnen. Ik kon achter hem aanrijden. Ik heb als een malle gereden en gerend om zo snel mogelijk de bevalling te begeleiden."

Zo snel

Dat was maar goed ook. Nog geen zes minuten later kwam baby Arthur ter wereld. "Het ging allemaal zo snel. We hadden eigenlijk geen tijd om ons zorgen te maken", vertelt de trotse vader Tim. "Arthur was drie weken te vroeg. Maar hij is gelukkig kerngezond."

Creatief

Omdat de bevalling zo onverwacht kwam, was er niets aanwezig in het vakantiehuisje. Geen schone doeken, geen luiers, geen kleertjes; niets. "Ik moest dus creatief zijn", vertelt verloskundige Marianne.

"Vooral bij vroeg geboren kindjes is het belangrijk dat ze warm gehouden worden. Ik zag opeens die sauna in het vakantiehuis. Aan de vader heb ik gevraagd de sauna aan te zetten. Daar heb ik het kindje gecontroleerd. Ik heb er een kwartiertje in gestaan. Arthur en ik genoten er van."

'Doet het goed'

Vader Tim en moeder Gaby zijn de verloskundige zeer dankbaar. "Dankzij haar creatieve en snelle optreden gaat het heel goed met Arthur."

De baby is kerngezond en inmiddels thuis, in Arnhem. Veel tijd om bij te komen van het avontuur hebben de ouders niet. "We zijn maar druk met hem, maar Arthur doet het erg goed. Hij drinkt als de beste."

Bron: www.rtlnieuws.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]