Home » Sauna Nieuws » Sauna Berendonck bij Wijchen

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Groen licht voor sauna Berendonck bij Wijchen

Ondanks protesten

Datum plaatsing: 2 juli 2016

Groen licht van de hoogste bestuursrechter was er al. Nu is de weg naar een luxe saunacomplex bij De Berendonck in Alverna ook geëffend door de Wijchense politiek.

Donderdag keurde de gemeenteraad het plan goed. Protest van omwonenden en natuurliefhebbers haalde niets meer uit. Vlak voor de raadsvergadering wachtten ruim 30 protesteerders de politici nog op, met ludieke spandoeken –Wellness? Nietes! – en lawaai van trommels, ratels en gezang.

Drukke weg

Een achttal insprekers poogde nog een laatste keer de raad op andere gedachten te brengen. „Met dit plan moeten alle wandelaars, fietsers en zwemmers straks over een drukke weg", stelt een bewoner van Dukenburg. „De Berendonck was ooit in het leven geroepen om de Hatertse Vennen te ontlasten", zegt een buurtgenoot. „Ik denk dat veel mensen straks weer voor dat gebied kiezen."

Standpunt

Maar de politiek blijft bij het standpunt dat zij eigenlijk al sinds 2014 heeft. Ook toen stemde namelijk een grote meerderheid voor de komst van de sauna. En ook toen werd er flink geprotesteerd door tientallen mensen.

Emporium

Maar de recreatieplas is niet alleen van wandelaars, vindt terreineigenaar Leisurelands. Die opvatting weerklinkt in de Wijchense politiek. „Er is een mooi natuurgebied", aldus Titus Burgers van de PvdA. „Maar er is ook een waterskigebied, er is ook Emporium, straks recreëren er ook duizenden mensen in de sauna."

Werkgelegenheid

De Berendonck kent bovendien geen beschermde historische natuur, stelt Roel Boumans van de VVD. „En het is een zeer beperkte ingreep in de natuur. Dat weegt niet op tegen het aantal banen dat de sauna oplevert."

Das

Na de goedkeuring in 2014 stapte de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) nog naar de rechter. Het plan schaadde volgens de GNMF te veel de natuur, waaronder de leefomgeving van de das. Daar ging de Raad van State in eerste instantie in mee, maar keurde het plan na maatregelen om de natuur iets te sparen alsnog goed.

Kerst 2017

De GNMF kondigde eerder aan opnieuw bezwaar te maken, maar die mogelijkheden zijn door de aanpassingen beperkt. Thermen Bussloo verwacht dan ook te kunnen beginnen met bouwen en tegen de kerst van 2017 zijn tweede thermencomplex te kunnen open.

Bekijk hier een videofragment van de protesten.

Bron: www.gelderlander.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]