Home » Sauna Nieuws » Saunadag borstkankerpatiënten Sauna Swoll

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Landelijke saunadag voor vrouwen met borstkanker

Datum plaatsing: 21 september 2012

Speciaal voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad organiseert Intermezzo de landelijke saunadag voor borstkankerpatiënten.

Drempel

Saunadag borstkankerpatiënten Swoll Genieten, lotgenotencontact, maar vooral laagdrempeligheid staan centraal op de eerste landelijke saunadag voor borstkankerpatiënten op 23 september in Sauna Swoll in Zwolle. Want voor veel vrouwen die borstkanker hebben gehad, en bijvoorbeeld een borstamputatie hebben moeten ondergaan, is de drempel om van een dagje sauna te gaan genieten erg hoog.

Vrouwelijkheid

“Van veel borstkankerpatiëntes hoorde ik dat ze heel erg baalden dat ze niet meer een dagje konden genieten van de sauna of een wellnesscentrum”, vertelt initiatiefnemer Corine den Hollander, van Nazorgcentrum Intermezzo. “Veel vrouwen die borstkanker hebben of hadden, voelen zich toch erg kwetsbaar in zo’n omgeving. Vooral vrouwen die een amputatie hebben moeten ondergaan, een borst missen raakt aan je vrouwelijkheid. Speciaal voor die dames wilden we een dagje organiseren waarin ze lekker kunnen ontspannen, zonder zich bedreigd te voelen.”

Een volledige dag wellness

Nooit eerder was er een landelijk initiatief als dit. “Er zijn initiatieven van sauna’s geweest waarbij ze bijvoorbeeld enkele uren gesloten zijn voor het gewone publiek en de sauna’s beschikbaar stellen aan borstkankerpatiënten”, vertelt Den Hollander. “Maar dan mis je toch het gevoel van een dagje wellness zoals anderen dat hebben.”

Speciaal tarief

Tijdens de landelijke saunadag voor borstkankerpatiënten kan er niet alleen genoten worden van sauna’s en baden, maar ook van eten en activiteiten. “Sauna Swoll doet speciaal voor deze dag de deuren open. Voor maar 17,50 euro per persoon kan een borstkankerpatiënte een dagje genieten van de sauna, een welkomstdrankje en een uitgebreide lunch. Een van de sauna’s zal worden ingesteld op 60 graden, zodat ook vrouwen met een geamputeerde borst verantwoord kunnen genieten.” De borstkankerpatiëntes kunnen, ook tegen het gereduceerde tarief, een introducée meenemen. “We hopen dat door dit initiatief patiëntes de stap naar de sauna weer durven zetten, met een dochter, moeder of een vriendin is het een veilige combinatie”, legt Den Hollander uit. “En het is een mooie bijkomstigheid dat bezoekers tegen een gereduceerd tarief behandelingen als massages kunnen boeken.”

Transfer beschikbaar

Saunadag borstkankerpatiënten Sauna Swoll Over vervoer hoeven de bezoekers zich niet druk te maken. “Vanaf het station in Zwolle regelen we vervoer naar de sauna”, zegt Den Hollander. “Mensen kunnen bij het reserveren aangeven of ze hier gebruik van willen maken, dan worden ze op het tijdstip dat ze aankomen opgehaald.” Van elf uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds opent Sauna Swoll haar deuren voor borstkankerpatiëntes en hun introducée. Reserveren voor deze bijzondere dag kan direct bij Sauna Swoll. Kijk voor meer informatie op www.saunaswoll.nl of www.intermezzo-zwolle.nl.

Sauna Swoll

Logo Sauna Swoll Heinoseweg 26
8016 PD Zwolle
0529 40 16 38
www.saunaswoll.nlTwitter deze ActieLike ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]