Home » Sauna Nieuws » Brand bij Thermen R in Rumbeke

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Knopje vergeten: brand in sauna

Brand in wellnesscentrum Thermen R in Rumbeke

Datum plaatsing: 29 februari 2016

In wellnesscentrum Thermen R in Rumbeke is zaterdag rond 6.45 uur brand uitgebroken in de technische ruimte van twee sauna's. "Het vuur is ontstaan omdat een van onze medewerkers een knop is vergeten uit te doen", zegt zaakvoerster Claire Tack. "De ventilatie lag af, maar de sauna's lagen nog aan."

"Ik stond onder de douche toen ik plots een brandgeur rook", vertelt zaakvoerder Rik Viaene van wellnesscentrum Thermen R in de Kaasterstraat in Rumbeke. "Toen ik ging kijken in de technische ruimte van onze biosauna en Finse sauna zag ik dat het brandde. Ik heb meteen het vuur geblust met enkele brandblusapparaten, terwijl mijn vrouw de brandweer verwittigde." De brandweer was een hele voormiddag bezig omdat de rook zich had verspreid in het isolatiemateriaal. "We hebben beide sauna's moeten uitbreken om zeker te zijn dat alles gedoofd was", zegt commandant Christian Gryspeert.

Menselijke fout

"Blijkbaar is het vuur ontstaan omdat een van onze medewerkers een knop is vergeten uit te doen", zegt Riks echtgenote Claire Tack. "De ventilatie hadden ze uitgedaan, maar de sauna's lagen nog aan. Mocht het omgekeerd geweest zijn, dan was er niets gebeurd. Het is een menselijke fout, dat kan gebeuren. We verwijten onze medewerkers zeker niets."

"Rik en Claire wonen in een appartement boven het wellnesscentrum. "We zijn nog maar pas verhuisd en slapen er nog maar tien dagen", zegt Rik. "We hebben dat appartementje ingericht omdat de sauna tot 's avonds laat open is en we het soms lastig is om dan nog naar huis te gaan. Gelukkig sliepen we net vrijdag op zaterdag in de flat, anders hadden we de brand nooit zo snel opgemerkt en was het hele gebouw misschien in vlammen opgegaan."

Tijdelijk gesloten

Rik en Claire hopen Thermen R donderdag weer te kunnen openen. "We hebben al contact opgenomen met de verzekering en aannemers om zo snel mogelijk alles te repareren. Tegen donderdag zal ik nog geen twee nieuwe sauna's hebben, maar de rest zal wel weer in orde zijn. We hebben nog vijf andere sauna's, twee zwembaden en een zwemvijver. De grootste schade is eigenlijk dat we niet kunnen openen. Op normale dagen in het weekend rekenen we op 250 bezoekers per dag. Bovendien was het afgelopen weekend op vlak van het weer een ideaal saunaweekend."

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat het brandt in het wellnesscentrum. Op 25 januari 2014 brak er ook al eens brand uit in een buitensauna. De gasten in de sauna konden op tijd de cabine verlaten. Ook toen was de sauna vernield.

Bron: www.hln.be


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]