Home » Sauna nieuws » Brand Zwaluwhoeve in Hierden

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Brand Zwaluwhoeve in Hierden

Mogelijk ontstaan door sauna

Datum plaatsing:

Het rieten dak van de Zwaluwhoeve in Hierden heeft vanmiddag in brand gestaan. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland is de brand mogelijk ontstaan in een sauna op de eerste verdieping.

De eerste melding van de brand in het Wellnessresort bij Harderwijk kwam om kwart voor vier en om 17.25 u. kon het sein 'brand meester' gegeven worden. Als gevolg van de brand is het gebouw ontruimd.

Rietploeg

Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. kon mede dankzij de hulp van een speciale rietploeg uit Kootwijkerbroek voorkomen worden dat het een uitslaande brand werd. ,,Zo ver ik het kan zien heeft er wel een forse binnenbrand gewoed. De schade aan de buitenkant valt echter mee." De brandweer is zeker nog een uur bezig met nabluswerk om zeker te weten dat het vuur niet opnieuw oplaait. De brandweer was met vier blusvoertuigen en een hoogwerker ter plekke.

Gasten waarschuwen

Woordvoerder Hester van den Bos van de Zwaluwhoeve kon niet zeggen hoeveel mensen het pand hebben moeten verlaten. ,,Onze grootste zorg is nu om alle gasten die voor vanavond en morgen een afspraak bij ons hadden te waarschuwen dat ze niet hoeven te komen".

Door de waterschade zijn volgens Van den Bos drie sauna's verloren gegaan. Zwaluwhoeve is daarom morgen ook niet geopend. ,,We proberen alle gasten te bereiken en bieden ze de mogelijkheid om van een van onze andere resorts gebruik te maken of om de boeking te verplaatsen.

Kalme ontruiming

Volgens getuigen is de ontruiming van het gebouw uiterst kalm verlopen. ,,Er was geen sprake van rennende mensen. Toen het alarm afging gingen mensen zich rustig aankleden aan naar buiten", zegt verslaggever Teake Dijkstra, die ter plekke was. ,,Omdat de brandweer de uitgang van de parkeerplaats verspert met het blusmaterieel worden er gaten in de heggen rond de parkeerplaats gemaakt, zodat de gasten toch naar huis kunnen gaan".

Bron: www.destentor.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]