Home » Sauna Nieuws » Sauna als oppepper voor de herfst

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.Sauna als oppepper voor de herfst

Verhoog je weerstand door een bezoek aan de sauna

Datum plaatsing: 27 oktober 2011

De herfst heeft haar intrede inmiddels weer gedaan. Tijdens dit kleurrijke jaargetijde lossen warme en koude temperaturen elkaar af, waardoor het lichaam extra hard moet werken. De herfst is daarom het ideale seizoen voor een bezoek aan de sauna. Regelmatig bezoek aan de sauna biedt namelijk meer dan alleen ontspanning en rust. Het is ook heel bevorderlijk voor de gezondheid, door de wisselwerking van opwarmen en goed afkoelen. Herhaaldelijk saunabezoek werkt weerstandverhogend, waardoor het lichaam minder vatbaar wordt voor virussen en bacteriën.

Weerstand verhogen

In een sauna moet het lichaam hard werken. Door de verhoogde lichaamstemperatuur, wordt je lichaam kunstmatig naar een koortsniveau gebracht. Het lichaam zal hierdoor extra afweerstoffen aanmaken om ziekteverwekkers af te kunnen breken. De verhoogde lichaamstemperatuur zorgt ervoor dat je gaat zweten en de afvalstoffen van binnenuit uit het lichaam vloeien. Er is geen betere reiniging denkbaar dan reiniging van binnenuit. Na gebruik van sauna is het van belang om het lichaam goed af te laten koelen, om zo de doorbloeding te activeren. Het herfstweer is ideaal om heerlijk af te koelen in de buitenlucht. Echter is koelen in de buitenlucht alleen niet voldoende en is het noodzakelijk om ook gebruik te maken van bijvoorbeeld een dompelbad of stortdouche.

Vrijer ademen

Het bezoeken van een sauna heeft ook nog andere voordelen. Mensen met aandoeningen aan de luchtwegen, zoals astmatische en bronchiale klachten kunnen veel baat hebben bij regelmatig saunabezoek. In de herfst neemt het aantal mensen met klachten aan de luchtwegen toe. Dit jaargetijde is dat ook de aangewezen periode voor een bezoek aan de sauna! Saunagebruik zorgt ervoor dat slijmvliezen tot wel zevenmaal zo sterk worden doorbloed als normaal. Hierdoor wordt de ingeademde warme saunalucht zodanig afgekoeld dat ze te verdragen is voordat ze uiteindelijk in de longen terechtkomt. Hierdoor gaan de oververhitte ademhalingsspieren ontspannen en zullen de luchtpijpvertakkingen verwijden, zodat je merkt dat je vrijer kunt uitademen. Frequent saunagebruik zal geleidelijk de klachten verminderen.

Deze herfst naar de sauna

Gun jezelf dus een oppepper voor de herfst en ontdek deze gezonde manier van ontspannen. Als bezoeker van saunagids.nl kan je met voordeel genieten van het Ontdekkingsarrangement bij Thermen Bussloo in Voorst.

Klik hier voor de speciale actiebon en print deze uit. Tegen inlevering van deze bon betaal je voor het Ontdekkings-arrangement slechts € 34,95 in plaats van € 39,95.


Twitter deze ActieLike ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]