Home » Sauna nieuws » Eis: celstraf voor dood sauna-bezoeker

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Eis: celstraf voor dood sauna-bezoeker

Rotterdam, 14 september 2014

Justitie heeft anderhalf jaar cel geëist tegen de voormalige exploitant van Thermen Ridderkerk. Een 79-jarige bezoeker van de sauna overleed in 2007 nadat hij besmet was geraakt met de legionella-bacterie.

Celstraf exploitant Thermen Ridderkerk

Justitie omschrijft de sauna als een ‘gevaarlijke tent’. Er zou sprake zijn geweest van een verouderde installatie, waardoor de kans op legionella groot was geworden. Volgens justitie was er vele malen gewaarschuwd door de instanties dat de situatie in Thermen Ridderkerk niet in orde was.

Meerdere keren was een te hoge concentratie van de legionella-bacterie geconstateerd, maar daar waren onvoldoende maatregelen tegen genomen, zegt justitie. "Het ging meneer om de voortzetting van zijn bedrijf, niet om de veiligheid van de klanten."

Leidingen

De 55-jarige verdachte zegt dat hij destijds alles heeft gedaan om besmettingen te voorkomen. Toen een verhoogde concentratie legionella werd ontdekt, zijn oude leidingen bijvoorbeeld direct vervangen.

Thermen Ridderkerk is na de sluiting failliet verklaard. De verdachte vertelde donderdag dat hij ook persoonlijk failliet is verklaard en een tijd in de schuldsanering heeft gezeten. "En dan moet je dit allemaal uitleggen aan je kinderen en je familie. Het was onmenselijk."

Nabestaanden

De dochter en schoonzoon van het slachtoffer Piet van Dongen verwijten de verdachte dat hij destijds geen contact heeft gezocht met hen. De dochter zei in een slachtofferverklaring. "Mijn vader was daar kind aan huis, maar er kwam niet eens een bloemetje of een belletje. Dat voelt als een steek in de rug.

De oud-exploitant zei in een reactie dat hij had gedacht dat het ongepast was om direct contact op te nemen. Later zijn er nog wel pogingen ondernomen om tot een gesprek te komen, maar beide partijen werden het niet eens over de locatie daarvoor.

De rechtszaak gaat maandag verder met het pleidooi van de advocaat.

Bron: www.rijnmond.nl


Lees ook:

Nieuws over sauna
Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]