Home » Sauna nieuws » Groot aantal (ex)borstkankerpatiënten gaan niet meer naar de sauna

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

(Ex)borstkankerpatiënten niet meer naar de sauna

Datum plaatsing: 12 oktober 2016

(ex)borstkankerpatienten in de sauna Een saunabezoek is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad is het over het algemeen vaak moeilijk om zichzelf bloot te geven in het bijzijn van anderen. Dit komt doordat er een borstsparende operatie of een amputatie heeft plaatsgevonden. Oktober is de maand van de borstkanker en Wellnesscentrum Nederland heeft verder onderzoek gedaan naar de vraag hoe (ex)borstkankerpatiënten een dagje naar de sauna ervaren. In totaal hebben 572 mensen meegedaan aan het onderzoek. Opvallend is dat maar liefst 75% van alle ondervraagden vindt dat er te weinig wordt georganiseerd door sauna's voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad.

524 van de ondervraagden ging al vaker naar een naaktsauna voordat er borstkanker werd geconstateerd. Van deze groep gaf maar liefst 56% aan niet meer naar de sauna te zijn geweest nadat er borstkanker bij hen was geconstateerd. Er is nog dieper op in gegaan, want hen werd vervolgens gevraagd of ze wel bereid zijn een sauna te bezoeken op speciale dagen voor lotgenoten. Op deze vraag zegt 52% een sauna wel te bezoeken op speciale dagen voor (ex)borstkankerpatiënten en 34% geeft aan de sauna dan misschien te bezoeken.

Tot slot is aan alle ondervraagden gevraagd of ze vinden dat er meer moet worden georganiseerd door sauna's voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad. In totaal zeggen 424 mensen (75%) dat ze vinden dat er meer moet worden georganiseerd. 92 mensen hebben geen mening en slechts 44 mensen vinden dit niet nodig. Klik hier voor het gehele onderzoek.

Bron: www.wellnesscentrumnederland.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]