Home » Sauna nieuws » Fort Resort Beemster ontvangt Pieter van Vollenhoven prijs

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Fort Beemster wint prijs voor herbestemming

Datum plaatsing: 19 september 2016

Op 16 september neemt Frank Bart, initiatiefnemer van de herbestemming van het Fort aan de Nekkerweg in Zuidoostbeemster, de Pieter van Vollenhovenprijs in ontvangst. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven reikt de herbestemmingsprijs persoonlijk aan hem uit in het Fort Resort Beemster. Bart ontvangt de prijs voor de wijze waarop hij het fort heeft herbestemd tot het meest duurzame wellness resort van Nederland.

Prijs voor herbestemming Fort Beemster

Voor het behoud van de forten in de Stelling van Amsterdam is herbestemming van ‘levens’belang. Frank Bart is een voorbeeld van een ondernemer die met respect voor het monument en het milieu de herbestemming van het Fort aan de Nekkerweg wist te realiseren. Want ook in dit proces van herbestemmen geldt: de aanhouder wint. Bart liet zich niet uit het veld staan door verschillende tegenslagen, zoals het langlopende vergunningstraject vanwege de aanwezigheid van een vleermuis. Dit doorzettingsvermogen beloont de jury van de Pieter van Vollenhovenprijs van harte.

Monumenten die wachten op een (nieuwe) bestemming zijn veelal verloren zonder de inzet van initiatiefnemers zoals Frank Bart en zijn broer Henk Bart. Zonder zijn financiële,- morele steun en inzet had Frank Bart het plan van het Fort aan de Nekkerweg nooit kunnen realiseren. De voorliefde voor Forten die beide broers hadden bracht ze bij dit project. Ze zijn de uitdaging samen aangegaan om een monument te kopen, te restaureren en exploitabel te maken. Met de Pieter van Vollenhovenprijs, die door een onafhankelijke jury van erfgoedspecialisten wordt toegekend, krijgt het behoud van monumenten door herbestemming extra aandacht.

Bron: www.fortresortbeemster.nl

Fort Resort Beemster

Logo Fort Resort Beemster Nekkerweg 24
1461 LC Zuidoostbeemster
T: +31 (0)299 682 200
www.fortresortbeemster.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]