Home » Sauna nieuws » Grootste sauna ter wereld geopend in Noorwegen!

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Grootste sauna ter wereld geopend in Noorwegen!

Datum plaatsing: 27 juli 2015

De Agora Sauna op het SALT-festival in Noorwegen. Dat meldt De Morgen zaterdag. De sauna is onderdeel van het culturele SALT-festival dat momenteel plaatsvindt in Sandhornøya, een plaats in het noorden van het land.Tijdens het culturele SALT-festival in Noorwegen gaan kunst en wellness hand in hand. Op een afgelegen strand op een eiland nabij de noordpoolcirkel is in het kader van het festival de grootste sauna ter wereld opgetrokken, compleet met bar en een spectaculair zicht op zee.

Een sauna is niet meteen iets wat je op een kunstenfestival zou verwachten. Toch is de Agora Sauna hét paradepaardje van SALT in het Noorse Sandhornøya. In de grootste sauna ter wereld is plaats voor meer dan honderd mensen. De glazen voorzijde biedt zicht op de Noordelijke IJszee en de bergachtige kust, en wie even afkoeling nodig heeft kan er zelfs terecht aan een bar met verfrissende brouwsels.

In de grootste sauna ter wereld is plaats voor meer dan honderd mensen Het event brengt kunst, architectuur, muziek en gastronomie samen in het Arctische landschap. De verplaatsbare gebouwen zijn vormgegeven naar de traditionele Noorse fiskehjeller, of visdroogrekken, die gebruikt worden door de nomadische gemeenschappen in het land.

Behalve de sauna is in dezelfde stijl een tijdelijke theaterzaal gebouwd, een grote galerie en een aantal kleine, mobiele loges met glazen plafond en houtoven, waarin gasten kunnen verblijven. Wanneer de sauna niet verhit is, wordt hij als auditorium gebruikt voor lezingen en optredens.

De sauna biedt door een glazen wand uitzicht op de Noordelijke IJszee en de bergachtige Noorse kust Hoewel het event nog tot volgend jaar duurt, is de sauna maar tot eind september open voor het publiek. Hij kan ook afgehuurd worden voor privé-evenementen. Na afloop reist het festival - inclusief sauna - verder door de noordelijke regionen van de wereld, met stops in Groenland, IJsland, de Faroereilanden, Ierland, Schotland, Spitsbergen en Alaska.


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]