Home » Sauna nieuws » Sauna verbetert je humeur

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Voordelen sauna

Het effect van de sauna op je humeur

Datum plaatsing: 28 augustus 2015

Uit verschillende studies blijkt dat een dagje in de sauna veel voordelen geeft. Zo zou het helpen tegen hartkwalen en maakt het je immuunsysteem sterker, zodat je beter bestand bent tegen virussen en ziektes. Steeds meer mensen geloven nu ook dat de sauna je humeur verbetert.

Actie Thermae Son

Lichttherapie

Lichttherapie wordt vaak gebruikt voor de behandeling van (winter)depressies. De patiënt moet dan na het ontwaken een kwartier tot een uur in de buurt zitten van een speciale lamp met intens kunstlicht. Het licht moet op het netvlies vallen, maar je hoeft niet rechtstreeks naar de lamp te kijken. De lamp bootst de zon na, wat ervoor zorgt dat je hersenen denken dat het langer licht blijft. Je lichaam maakt dan op een natuurlijke manier melatonine aan, het slaaphormoon waardoor je sneller en beter slaapt en je biologische klok wordt hersteld. Lichttherapie kan ook dienen tegen jetlag.

Deze lichttherapielampen vind je tegenwoordig ook terug in infraroodsauna’s om tegelijkertijd je mentale en fysieke gezondheid te verbeteren. De lampen worden voorzien van een kleur, die allemaal een andere bijwerking hebben: rood werkt stimulerend en opwekkend, blauw doet je volledig ontspannen, groen laat je tot rust komen en brengt je lichaam opnieuw in balans, en geel maakt je vrolijker.

Tijdens je saunabezoek worden je hersenen door het licht positief gestimuleerd en zal ook je lichaam stoffen aanmaken die je afweersysteem versterken. Lichttherapie wordt het vaakst gebruikt tegen winterblues, maar uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam blijkt nu ook dat lichttherapie voor ouderen met een gewone depressie beter werkt dan antidepressiva. Lichttherapie is tevens voor iedereen een goed alternatief voor medicatie.

Positieve stress

Positieve stress is de stress die opkomt bij het voorbereiden van leuke gebeurtenissen zoals een huwelijk of een sportprestatie. Deze milde vorm van stress maakt dat je beter geconcentreerd bent en je beter voorbereid bent voor de dingen die komen. Deze positieve stress zou ook opgewekt worden tijdens het kuren. Door de afwisselende stimulatie van de warme saunacabine en het koude water van de douche of de dompelbaden, gaat het lichaam zich in een korte periode op- en ontspannen. Wanneer je dit patroon blijft volgen, zal het lichaam op een natuurlijke manier beter stressvolle situaties verwerken.

Melatonine

Dat de sauna goed is voor je humeur, is eigenlijk vrij logisch. Wie goed voor zijn lichaam zorgt, zal ook blijer zijn. De sauna heeft een positief effect op je gezondheid en doet je volledig ontspannen. Dat ontspannen gevoel blijft voor een paar dagen nazinderen, aangezien je de dagen erna ook goed slaapt door de aanmaak van het slaaphormoon melatonine tijdens je saunaverblijf. Weg ochtendhumeur!

Bron; Relaxy.be


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]