Home » Sauna Nieuws » Sauna, Thermen & Wellness Nieuws 2016

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Kuuroord Thermae 2000 gaat uitpakken

Badderen kost geld als water

Datum plaatsing: 20 december 2016

Kuuroord Thermae 2000 gaat uitbreiden Thermae 2000 investeert 18,5 miljoen euro in een grote uitbreiding. De plannenmakers willen het kuuroord op de Cauberg in Valkenburg tot een niveau brengen „dat zijn weerga in West Europa niet kent.” In zijn nieuwste plannen gaat Thermae 2000 niet renoveren, maar juist uitbreiden. Het kuuroord wil een slag maken naar de toekomst.

Komende weken volgen in een sneltreinvaart nog meer opleveringen

Rel om fles wijn bij Thermen Binnenmaas

Het gebruik van alcohol is juist streng verboden in het wellnesscentrum

Datum plaatsing: 19 december 2016

Thermen BinnenMaas ruzie met gemeente Een mystery guest blijkt vorige maand in opdracht van de gemeente Binnenmaas te hebben geprobeerd een fles wijn bij Thermen Binnenmaas in 's-Gravendeel naar binnen te loodsen. Dat mislukte, maar een nieuw conflict is geboren. Dat heeft alles te maken met het ontbreken van een horecavergunning.

Een nieuw conflict is geboren

Vakantieganger wil sauna en eigen wifi-signaal

Roompot vakantiehuisjes krijgen sauna

Datum plaatsing: 6 december 2016

Roompot vakantiehuisjes krijgen sauna Vakantieparkbedrijf Roompot trekt 30 miljoen euro uit om zijn huisjes op te waarderen. Als hij er een paar dagen tussenuit gaat, wil de 21ste-eeuwse consument nu eenmaal van alle gemakken zijn voorzien. Het bedrijf maakte vorige week daarom bekend de komende jaren fors te investeren in restyling. De huisjes worden luxer en exclusiever.

Het was allemaal wat krakkemikkig geworden in de huisjes van Roompot

Thermen Holiday tijdelijk ontruimd

Brandmelding

Datum plaatsing: 29 november 2016

Thermen Holiday ontruimt Wellness centrum Thermen Holiday in Schiedam is gisteren aan het begin van de avond zo'n anderhalf uur ontruimd geweest omdat het vermoeden bestond dat brand woedde in de kelder. Van vuur bleek echter geen sprake. De rook bleek te zijn ontstaan doordat een lichtschakelaar kortsluiting had gemaakt en was gaan smeulen.

Lichtschakelaar had kortsluiting gemaakt en was gaan smeulen

Baby's genieten in eigen jacuzzi

'Babyspa' in Berchem

Datum plaatsing: 24 november 2016

Baby in bubbelbad Een wellness voor baby's, het lijkt misschien een gek idee maar niet voor Chiara Van Hirtum. Ze opende een 'babyspa' in Berchem. Bij Chiara's Baby Spa kunnen baby's in een drijfband ronddartelen in een speciale doorzichtige jacuzzi.Nadien krijgen de baby's een babymassage, wat goed zou zijn voor de spijsvertering.

Baby Spa geopend in Berchem (B)

Leukste uitje van Nederland 2017

Het Land van ANWB

Datum plaatsing: 24 november 2016

Leukste uitje 2017 Het Land van ANWB houdt ook dit jaar weer de verkiezing voor het leukste uitje. Saunacomplexen Veluwse Bron, Elysium, Spa Sense, Spa Puur en Zwaluwhoeve zijn ook dit jaar weer genomineerd! Daar zijn ze natuurlijk erg trots op! Om deze felbegeerde prijs te winnen kunnen zij jullie hulp gebruiken.

Verkiezing Leukste uitje weer begonnen!

Gemeente Binnenmaas pakt Thermen hard aan

Binnenmaas laat Thermen Binnenmaas niet los

Datum plaatsing: 7 november 2016

Thermen Binnenmaas weer problemen met gemeente Thermen Binnenmaas in 's-Gravendeel zit kort na de heropening alweer in de nesten. De gemeente dreigt alle horecaspullen in beslag te nemen. De gemeente Binnenmaas liet het horecagedeelte van het wellnesscentrum vorig jaar ook al onder dwang sluiten. Het leidde het faillissement van Thermen Binnen den Maas in.

De gemeente dreigt alle horecaspullen in beslag te nemen.

Thermen Prinsejagt gaat crowdfunden

Zen Spa Wellness

Datum plaatsing: 3 november 2016

Zen Spa Wellness Sauna Prinsejagt in Eindhoven wil anderhalf jaar na het faillissement alsnog een doorstart maken. Op internet is afgelopen weekeinde een wervingsactie van aandeelhouders via crowdfunding gestart. De initiatiefnemers, voormalig eigenaar Martijn Klerks en architect Huub Segeren, willen in het totaal 2,3 miljoen euro ophalen.

Crowdfund campagne voor Zen Spa Wellness

Grote brand in sauna De Zwaluwhoeve Hierden

Gasten moeten pand uit

Datum plaatsing: 31 oktober 2016

Brand bij sauna in Zwaluwhoeve en Hierden Bij wellnesscentrum De Zwaluwhoeve in Hierden heeft vrijdagmiddag een brand gewoed. De brand brak uit rond 14.30 uur. Volgens de brandweer ging het om een grote brand in een sauna. De oorzaak is nog onbekend. Er vielen geen gewonden. Een deel van de sauna is afgezet. De rest van het bedrijf blijft gewoon open.

De sauna was net verbouwd

Sauna Oosterhout gesloten wegens legionella

Vondst van de legionellabacterie

Datum plaatsing: 17 oktober 2016

Sauna Oosterhout (tijdelijk) gesloten Sauna Oosterhout is door de gemeente Oosterhout gesloten in verband met de vondst van de legionellabacterie.De legionellabesmetting werd eerder al geconstateerd op 1 augustus. Tijdens de hercontrole werd, ondanks maatregelen van de eigenaar, opnieuw de legionellabacterie aangetroffen.

De sauna is tot nader order gesloten

(Ex)borstkankerpatiënten niet meer naar de sauna

Vinden het moeilijk om zich bloot te geven

Datum plaatsing: 12 oktober 2016

Oktober; borstkankermaand Oktober is de maand van de borstkanker en Wellnesscentrum Nederland heeft verder onderzoek gedaan naar de vraag hoe (ex)borstkankerpatiënten een dagje naar de sauna ervaren. 75% van alle ondervraagden vindt dat er te weinig wordt georganiseerd door sauna's voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad.

Een saunabezoek is niet voor iedereen even vanzelfsprekend

Easyfeeling bestaat 40 jaar!

Easyfeeling Sauna-Skincare-Wellness viert 40-jarig bestaan

Datum plaatsing: 27 september 2016

Easyfeeling viert 40 jarig Jubileum Op 20 november 2016 bestaat Easyfeeling Sauna-Skincare-Wellness aan de Lorenzlaan nummer 4 in Doetinchem 40 jaar. Voor de eigenaren Helen en Dick van Hattem is dat reden u uit te nodigen om regelmatig onze website www.easyfeeling.nl te bekijken. Daarnaast kunt u ze ook volgen via Facebook.

Easyfeeling viert 40 jarig Jubileum

Sauna’s in België niet rolstoelvriendelijk

Onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid bij 30 sauna’s in België

Datum plaatsing: 21 september 2016

sauna’s in België niet rolstoelvriendelijk Om zorgeloos een dagje naar de sauna te gaan zijn rolstoelgebruikers afhankelijk van de aanpassingen ter plekke bij de sauna. Om mensen te voorzien in deze informatie heeft Wellnesscentrum Nederland onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van sauna’s in België voor mensen die in de rolstoel zitten.

Ruim 60% van de sauna’s in België niet of beperkt rolstoelvriendelijk

Spannende herstart van luxe sauna 's-Gravendeel

Wellnesscentrum Thermen Binnenmaas

Datum plaatsing: 20 september 2016

Prijs voor herbestemming Fort Beemster Een bewogen opening op Valentijnsdag 2014. Rechtszaken over de geweigerde horecavergunning. Gesloten en failliet in het voorjaar van 2015. Nooit is het rustig rondom Wellnesscentrum Thermen Binnenmaas. Thermen Binnenmaas heropende niettemin 18 september na bijna anderhalf jaar de deuren.

Nooit is het rustig rondom Wellnesscentrum Thermen Binnenmaas.

Fort Beemster wint prijs voor herbestemming

Pieter van Vollenhovenprijs

Datum plaatsing: 19 september 2016

Prijs voor herbestemming Fort Beemster Op 16 september neemt Frank Bart, initiatiefnemer van de herbestemming van het Fort aan de Nekkerweg in Zuidoostbeemster, de Pieter van Vollenhovenprijs in ontvangst. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven reikt de herbestemmingsprijs persoonlijk aan hem uit in het Fort Resort Beemster.

Meest duurzame wellness resort van Nederland

Thermen Bussloo breidt uit naar Wijchen

Thermen Berendonck

Datum plaatsing: 14 september 2016

Tweede vestiging voor Thermen Bussloo Met de symbolische kap van een aantal bomen is eind vorige week het startschot gegeven voor het project Thermen Berendonck. Dit saunacomplex aan de rand van een recreatieplas bij Wijchen wordt na Thermen Bussloo de tweede vestiging van het familiebedrijf van Hans Dolman. De verwachting is dat het saunacomplex in 2017 zijn deuren opent.

Het startschot is gegeven voor het project Thermen Berendonck

Sauna in Soesterberg staat na jaar op omvallen

Omega Spa en Wellnesscentrum

Datum plaatsing: 18 augustus 2016

Omega Spa en Wellness De opvolger van de roemruchte Sauna Soesterberg, het Omega Spa en Wellness- centrum heeft uitstel van betaling aangevraagd. De zoon en dochter van de oprichters van de vorig jaar gesloopte Sauna Soesterberg werken als aandeelhouders van Omega aan een reddingsplan, dat nog deze week haar beslag moet krijgen.

Omega Spa en Wellnesscentrum in financiële moeilijkheden

Sauna en zitelement in de openbare ruimte

Aan de kade in Helsinki

Datum plaatsing: 11 juli 2016

Sauna in openbare ruimte In Helsinki is recent een hoekige, houten constructie opgeleverd als zitelement aan de kade van de straat Hernesaarenranta. In dit enorme straatmeubilair bevindt zich een sauna, met binnenin uitzicht op de zee. De houten mantel bestaat uit ongeveer 4.000 elementen die per stuk machinaal op maat zijn gesneden.

Sauna’s zijn een onmisbaar onderdeel van de Finse cultuur

Groen licht voor sauna Berendonck bij Wijchen

Ondanks protesten

Datum plaatsing: 2 juli 2016

Protest sauna Berendonck Groen licht van de hoogste bestuursrechter was er al. Nu is de weg naar een luxe saunacomplex bij De Berendonck in Alverna ook geëffend door de Wijchense politiek. Donderdag keurde de gemeenteraad het plan goed. Protest van omwonenden en natuurliefhebbers haalde niets meer uit.

Protest haalde niets meer uit

Saunaprijzen stijgen in 2016

Lichte prijsstijging sauna's 2016

Datum plaatsing: 17 mei 2016

Saunaprijzen stijgen in 2016 Sauna’s in Nederland laten in 2016 een lichte prijsstijging zien van 1,1 procent t.o.v. 2015. Dat blijkt uit onderzoek van de website wellnesscentrumnederland.nl. Er is onderzoek gedaan onder 43 sauna’s in Nederland. Hieruit blijkt dat in totaal 11 van de 43 sauna’s in Nederland de prijs hebben laten stijgen.

Wie een dagje naar de sauna gaat betaalt gemiddeld € 26,68

Wellnesscentrum Binnen den Maas heropent

Opening in september

Datum plaatsing: 14 juni 2016

Heropening Thermen Binnen de Maas De soap rond Thermen Binnen den Maas in 's-Gravendeel heeft weer een nieuwe wending gekregen. Eigenaar P. Naaktgeboren heeft, ondanks de verloren juridische strijd met de gemeente Binnenmaas, besloten het wellnesscentrum op 18 september te heropenen. `We hebben een oplossing gevonden, waarmee we kunnen draaien.´

`We hebben een oplossing gevonden, waarmee we kunnen draaien.´

Saunaprijzen stijgen in 2016

Lichte prijsstijging sauna's 2016

Datum plaatsing: 17 mei 2016

Saunaprijzen stijgen in 2016 Sauna’s in Nederland laten in 2016 een lichte prijsstijging zien van 1,1 procent t.o.v. 2015. Dat blijkt uit onderzoek van de website wellnesscentrumnederland.nl. Er is onderzoek gedaan onder 43 sauna’s in Nederland. Hieruit blijkt dat in totaal 11 van de 43 sauna’s in Nederland de prijs hebben laten stijgen.

Wie een dagje naar de sauna gaat betaalt gemiddeld € 26,68

Saunacomplex Berendonck met kerst 2017 geopend

Rond Kerstmis 2017 de eerste gasten verwacht

Datum plaatsing: 12 mei 2016

Thermen Berendonck impressie Thermen Berendonck, het grote saunacomplex dat is gepland in recreatiegebied De Berendonck bij Wijchen, kan rond Kerstmis volgend jaar de eerste gasten ontvangen.
Dat verwacht Onno van den Brink van Thermen Bussloo, de onderneming die een nieuwe vestiging bij de waterplas wil openen.

Sauna Berendonck krijgt alsnog groen licht

Groningse homosauna 't Pakhuisje gaat sluiten

‘t Pakhuisje in Groningen gaat zondag 12 juni dicht

Datum plaatsing: 10 mei 2016

homosauna 't Pakhuisje gesloten De Groningse homosauna 't Pakhuisje sluit op 12 juni zijn deuren. Dat meldt het bedrijf op hun website. De sauna bestond 36 jaar en gold als een begrip in het noorden. Mogelijk wordt het pand gebruikt voor een uitbreiding van het Noordelijk Scheepvaartmuseum, de buren van 't Pakhuisje. Abonnees kunnen hun kaart tot 12 juni opmaken.

t Pakhuisje sluit op 12 juni

Sauna Ishidoro opent haar deuren

Op 14 mei opent Sauna Ishidoro in Holten officieel haar deuren!

Datum plaatsing: 10 mei 2016

Nederlands Kampioen Aufguss Op 14 mei zal Sauna Ishidoro in Holten officieel openen. Ishidoro is een luxe kleinschalige privésauna welke door kleine groepen van 2 tot maximaal 10 personen kan worden gehuurd. Eigenaar Elly Schoon heeft samen met haar partner Dick Veer dit concept uitgedacht en na 3½ jaar bouwen gerealiseerd.

Nieuwe luxe kleinschalige privésauna in Holten (Overijssel)

Binnenkort thermen aan dijk van Oostende

Oostendse Gaanderijen en Thermae Palace zullen herleven

Datum plaatsing: 9 mei 2016

Kinderen welkom bij FRB Het Thermae Palace en de Koninklijke Gaanderijen op de dijk in Oostende zijn aan grondige restau- ratie toe. En dat is dé gelegenheid om het zwem- bad en de hammam terug te openen, vindt burgemeester Vande Lanotte (SP.A). Zowel binnen- als buitenkant van de Thermae Palace & de Konink- lijke Gaanderijen worden volledig gerestaureerd.

De volledige renovatie moet over vijf jaar klaar zijn

Nederlandse Aufguss Kampioenschappen 2016

Aufguss NK, hét sauna-event van het jaar!

Datum plaatsing: 19 april 2016

Nederlands Kampioen Aufguss Dit jaar organiseert de VNSWB (Vereniging voor Nederlandse Sauna en Wellnessbedrijven) de eerste Nederlandse Kampioenschappen Aufguss; Aufguss NK. Tijdens dit event presenteren de deelnemende saunameesters in de saunacabine een thema-opgieting, waarmee zij de strijd aangaan om de titel Nederlands Kampioen Aufguss.

De strijd om de titel Nederlands Kampioen Aufguss

Kwart finale NK opgieten

Open Nederlandse Kampioenschappen voor Saunameesters

Datum plaatsing: 7 april 2016

Kinderen welkom bij FRB Een must voor elke sauna liefhebber: Kwart finale NK opgieten. Aanstaande zaterdag vindt de kwart finale van het NK opgieten plaats bij Omega Spa en Wellness in Soesterberg. Deze dag laten Nederlandse en Belgische saunameesters zien wij zij in huis hebben in de strijd naar de titel Nederlands Kampioen opgieten.

Meester van de handdoek 2016

Kinderen hebben de toekomst

In de wereld van Wellness bij Fort Resort Beemster.

Datum plaatsing: 1 april 2016

Kinderen welkom bij FRB ‘Kinderen hebben de toekomst’. Daarom wil Fort Resort Beemster ook de kleintjes alvast kennis laten maken met de wereld van Wellness. Kinderen vanaf 6 jaar met zwemdiploma zijn op de ‘’familie’’ ochtend (ongekleed) op elke laatste zondag van de maand van harte welkom om samen met papa & mama te komen ‘’wellnessen’’.

Kinderen welkom bij Fort Resort Beemster

Baby geboren in Center Parcs

'We hebben hem in de sauna warm gehouden'

Datum plaatsing: 29 februari 2016

Baby wordt geboren in vakantiepark Ze hadden voor de zekerheid op hun vakantie een vluchtkoffertje met een setje babykleren enz bij zich, om in geval van nood direct naar het zieken- huis te rijden. Maar de weeën kwamen zo plot- seling en waren zo hevig, dat die tijd er niet meer was. Zoon Arthur werd in CenterParcs geboren en warm gehouden in de sauna van de bungalow.

Geboorte in vakantiepark: 'Baby in de sauna'

Brand bij wellnesscentrum Thermen R in Rumbeke

Knopje vergeten: brand in sauna

Datum plaatsing: 29 februari 2016

Brand bij Thermen R in Rumbeke In wellnesscentrum Thermen R in Rumbeke is zaterdag rond 6.45 uur brand uitgebroken in de technische ruimte van twee sauna's. "Het vuur is ontstaan omdat een van onze medewerkers een knop is vergeten uit te doen", zegt zaakvoerster Claire Tack. "De ventilatie lag af, maar de sauna's lagen nog aan."

Zaakvoeders wellnesscentrum Thermen R nemen personeel niks kwalijk

Brand bij Gay Sauna Tibet in Eindhoven

Arrestatie na brandstichting sauna

Datum plaatsing: 29 februari 2016

Brand bij Gay Sauna Tibet in Eindhoven Bij homosauna Tibet in Eindhoven heeft vannacht korte brand gewoed. Een man van 39 is aangehouden. Vermoedelijk is de brand aangestoken. Op beelden van de beveiligingscamera's zag de eigenaar van de sauna hoe een man het terrein opliep. Meteen waarschuwde hij de politie.

Brand homosauna Eindhoven, waarschijnlijk aangestoken

Viaduct naast sauna mag

Sauna Swoll

Datum plaatsing: 25 februari 2016

Sauna Swoll, Zwolle Rijkswaterstaat heeft voldoende aangetoond dat een tunnel of verdiepte ligging van een nieuwe afrit van de N35 ter hoogte van Wijthmen veel te duur is, zo blijkt uit een definitieve uitspraak van de Raad van State. Saunabazen Tiemen en Minoes van der Kolk vrezen dat het ontspannen gevoel van de gasten straks wordt aangetast.

Tunnel N35 tegen inkijk Sauna Swoll nabij Wijthmen te duur

Anti-stress week

Thermae Son

Datum plaatsing: 8 februari 2016

Anti stress week bij Thermae Son Gun jezelf de verdiende rust en aandacht. Lichaam en geest even volledig ontspannen tijdens de Anti-stress week van maandag 15 t/m 19 februari bij wellnessresort Thermae Son in Son en Breugel. Het hoogtepunt van de Anti-stress week is de Tacoyo sportles met exclusieve zen-sessie uitgevoerd door een Zenmeester.

Anti-stress week van maandag 15 t/m 19 februari

Nationale saunadagen

Nationale Saunadagen bij Thermae Son

Datum plaatsing: 7 januari 2016

Met rolstoel naar de sauna? Maak kennis met een bezoek aan de sauna tijdens de Nationale Saunadagen van 11 t/m 14 januari 2016 bij Thermae Son. Met een speciaal programma kunt u ervaren dat een dagje sauna heel ontspannen is en het meer is dan met “de billen bloot gaan”. Er wordt tijdens deze dagen extra aandacht geschonken aan alle saunagasten.

Nationale Saunadagen: sauna voor 2 € 30.00

Sauna’s in Nederland niet rolstoelvriendelijk

6 op de 10 sauna’s in Nederland niet rolstoelvriendelijk

Datum plaatsing: 6 januari 2016

Met rolstoel naar de sauna? Wellnesscentrum Nederland heeft onderzoek verricht naar de toegankelijkheid van wellnesscentra in Nederland voor rolstoelgebruikers.
Uit dit onderzoek is gebleken dat maar liefst 6 op de 10 sauna’s in Nederland niet rolstoelvriendelijk is.

Slechts 42% van de sauna’s in Nederland rolstoelvriendelijk

Huize Hölterhof na drie jaar eindelijk weer open

Vernieuwde Huize Hölterhof opent haar deuren

Datum plaatsing: 4 januari 2016

Zaterdag is het zover: het vernieuwde complex opent dan haar deuren Na bijna drie jaar is zaterdag Huize Hölterhof weer geopend. Het landhuis in het buitengebied van Enschede is sinds 2007 een wellness- en saunacentrum. Sinds de start worstelde het onder meer met faillissementen en rechtszaken. In mei 2013 ging Hölterhof in de verkoop, maar lange tijd durfde niemand erin te stappen.

Na bijna drie jaar gaat Huize Hölterhof eindelijk weer open

Pendelbus voor saunabezoekers Oase

Gratis pendelbus vanuit Grave voor saunabezoekers Oase

Datum plaatsing: 4 januari 2016

Gratis pendelbus vanuit Grave voor saunabezoekers Oase Bezoekers van sauna Oase in Nederasselt kunnen zich voortaan vanuit Grave met een pendelbus naar de sauna laten brengen. De dienst wordt ingezet, omdat parkeren buiten het terrein van sauna Oase in Nederasselt niet meer is toegestaan. Hierdoor moeten saunagasten die met de auto komen, soms uitwijken naar Grave.

Saunagasten worden gratis gehaald en teruggebracht

Social Media


Twitter deze Actie
Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]