Home » Sauna Nieuws » Sauna, Thermen & Wellness Nieuws 2017

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Voormalig eigenaar sauna Peize heeft miljoen terugbetaald

Aan verzekeraar na onterechte declaraties

Datum plaatsing: 14 november 2017

Paul de Haan diende onterechte claims in bij de verzekeraar na branden in het saunacomplex. De man die jarenlang eigenaar was van Beauty Sauna Peize heeft zijn schuld bij verzekeraar Delta Lloyd afgelost. Paul de Haan diende onterechte claims in bij de verzekeraar na branden in het saunacomplex. Eerder nog zei de man dat hij beroep zou aantekenen tegen het besluit van de rechter dat hij bijna een miljoen euro moest terugbetalen.

Er lopen nog aangiftes wegen fraude, smaad en laster

'Soap De Spa moet een verslaving worden'

Soapserie dagelijks te zien op Net5

Datum plaatsing: 2 oktober 2017

Soapserie De Spa Een nieuwe dagelijkse soapserie op de late avond van Net 5, een zender die kampt met magere kijkcijfers. Best riskant, beamen ook netmanager Annelies Sitvast en De Spa-regisseur Will Koopman (Divorce). De Spa, een soap over het wel en wee in en rond een luxe wellnesscomplexelke omarmt het genre ‘soap’ zonder gêne.

Elke werkdag behalve vrijdag om 22.30 uur

Internationale topopgieters strijden om wereldtitel

Thermen Soesterberg

Datum plaatsing: 26 september 2017

WK Opgieten Zo’n 90 Aufguss-meesters uit 18 landen strijden in Thermen Soesterberg om de wereldtitel Opgieten. In het Saunatheater van het wellness-resort voeren saunameesters dagelijks 16 opgietshows op voor een internationaal publiek van bijna 200 zwetende toeschouwers. Een internatio- nale jury beoordeelt het schouwspel op techniek en showelementen.

Nederland loopt warm voor WK opgieten

Wellness verwendag

Zen Spa Wellness

Datum plaatsing: 14 september 2017

Wellness verwendag Dinsdag 10 oktober 2017 is het weer zover. Voor de 6e keer vind de borstkankerverwendag plaats op de Wellnessboot te Mill. Een bijzondere dag, waar een ieder zichzelf kan zijn en lekker kan ontspannen. Een dag waarop je even niet met deze vreselijke ziekte bezig bent maar een dag waarop je volop kan genieten.

Mindy Broeren, ook wel bekend van The Voice of Holland treedt op

Doorstart van Thermen Prinsejagt niet behaald

Zen Spa Wellness

Datum plaatsing: 13 september 2017

Thermen Prinsejagt Saunabedrijf Thermen Prinsejagt in Eindhoven is per 03-04-2015 failliet verklaard. Anderhalf jaar na het faillissement wilden ze alsnog een doorstart maken met Zen Spa Wellness. Op internet is destijds een wervingsactie van aandeelhouders via crowdfunding gestart. Helaas heeft dit niet mogen baten.

'Helaas voor jullie komt er geen sauna voor terug'

Gouden Solar Egg Sauna in Zweden

Bijzondere sauna

Datum plaatsing: 7 september 2017

Bijzondere sauna Twee architecten hadden het idee om de inwoners van Kiruna, een dorpje helemaal in het noordelijke puntje van Zweeds Lapland weer wat dichter bij elkaar te brengen, middels een stukje warmte. Het resultaat is de Solar Egg Sauna. Vanbinnen is het gouden ei gemaakt van hout, zoals een Zweedse sauna hoort te zijn

In het noorden van Zweden wordt het in de winter ijzig koud

Roel Oostwoud geeft binnenkort 1.500ste opgieting

In sauna Zuidwolde

Datum plaatsing: 21 augustus 2017

Roel Oostwoud Opgieten. Roel Oostwoud doet het in de sauna in Zuidwolde. Binnenkort geeft Oostwoud zijn 1500ste opgieting. Al vele jaren is Oostwoud een van de vaste opgieters bij Sauna Thermen Zuidwolde. Donderdag 31 augustus verzorgt hij de 1.500ste opgieting. De Opgiet Special is ontwikkeld door Oostwoud.

'Ik heb het inderdaad vanaf het begin bijgehouden'

Sauna van Egmond wint prestigieuze toerisme-prijs

Haarlemse sauna bekroond met ‘Unique Spa Award’

Datum plaatsing: 14 augustus 2017

Unique Spa Award De Haarlemse Sauna van Egmond is door het internationale Luxury Travel Guide bekroond met een Award in de categorie ‘Unique Spa of the Year’. De Britse uitgever van kwaliteitsgidsen met de beste en meest exclusieve bedrijven in de hospitality-branche beoordeelde Sauna van Egmond hoog op de aspecten service, gastronomie en sfeer.

Sauna van Egmond is al meer dan 40 jaar een begrip in Haarlem

Plannen voor spa- en wellnesscentrum in Oosterhout

‘Voor ultieme rust in jachtige tijden’

Datum plaatsing: 10 augustus 2017

Saunacomplex in Oosterhout De plannen liegen er niet om. 4000 vierkante meter sauna en wellness, met daarbij een grote groene buitenruimte met zwemvijver, terrassen, saunacabines en ligbedden. En de ambities, die zijn groot: ,Dit moet het grootste spa- en wellnesscentrum van onder de rivieren worden”, vertelt 68-jarige André Meerhoff.

Wellnesscentrum op Landgoed Bergvliet bij Oosterhout

Thermen Soesterberg officieel geopend

Prikkelt oog, oor, tong, neus en huid weldadig

Datum plaatsing: 7 augustus 2017

Thermen Soesterberg De huid krijgt er een boost, maar ook oog, oor, tong en neus worden voortdurend geprikkeld. Het park rond het hoofdgebouw bevat zelfs een saunatheater, met zitruimte voor 180 mensen - op een handdoekje graag - het grootste in Europa. Muziek, lichtshow, films en opgietingen van de saunameester strelen hier oog, oor en huid.

Thermen Soesterberg ‘polijst diamanten’

Thermen Bussloo krijgt grote sauna-zus

Thermen Berendonck

Datum plaatsing: 18 juli 2017

Thermen Berendonck Quality Wellness Resorts, moederbedrijf van Thermen Bussloo, mag zijn vleugels uitslaan en een megasauna bouwen in recreatiegebied De Berendonck in Alverna (Wijchen). De Raad van State wees bezwaren van tegenstanders af. Eigenaar Hans Dolman hoopt Thermen Berendonck eind volgend jaar te kunnen openen.

Thermen Berendonck moet eind 2018 open gaan

Marijn Bolhaar Nederlands kampioen opgieten!

Aufguss NK, hét sauna-event van het jaar!

Datum plaatsing: 3 juli 2017

Aufguss NK Het afgelopen weekend vond de finale van het Nederlands kampioenschap opgieten (Aufguss NK) plaats bij Thermen Soesterberg. In het gloednieuwe Sauna Theater van Soesterberg (zie onder voor meer info) trakteerden de twaalf geplaatste saunameesters en 4 teams de aanwezige gasten op prachtige opgietingen.

'NK opgieten' met "ongekende uitvoering" gewonnen

Nederlands kampioenschap opgieten

Aufguss NK, hét sauna-event van het jaar!

Datum plaatsing: 27 juni 2017

Aufguss NK Op 30 juni en 1 juli a.s. staat er iets bijzonders te gebeuren in Soesterberg: Wellnessresort Thermen Soesterberg zal die dagen het toneel zijn van het Nederlands Kampioenschap Opgieten. Neder­lands Kampioenschap wat?? De Aufguss, ook wel opgieting of löyly genoemd, is een sensationele belevenis en is een must voor iedere saunaliefhebber!

Opgieten in het eerste Saunatheater van Europa

Thermae Vernieuwt

Thermae 2000 is de afgelopen jaren al volop gestart met vernieuwen

Datum plaatsing: 06 juni 2017

Thermae 2000 Vernieuwt Eind mei tekenden Bas Tolmeijer en gedeputeerde Ger Koopmans de overeenkomst tussen European Hotel Management B.V. (EHM) en de provincie Limburg voor een lening van 7 miljoen, met als doel een financiële injectie in Thermae 2000 van in totaal 18 miljoen die EHM de komende 3 jaar zal investeren in het Valkenburgse resort.

EHM is het moederbedrijf van Thermae 2000 en exploitant van Apollo Hotels

Opvolging gezocht voor Sauna Nijverdal

Sauna Nijverdal is de langst bestaande openbare sauna van Nederland

Datum plaatsing: 29 mei 2017

Opvolging gezocht voor Sauna Nijverdal Schrik volgende week niet als je een mobiele sauna tegenkomt in Brussel. Het is een initiatief van het Fins Cultureel Instituut, om 100 jaar onafhankelijkheid te vieren. De omgebouwde brandweerwagen staat vanaf maandag op verschillende plekken in de stad, en wie zich online inschrijft mag een half uurtje gaan zweten.

Initiatief om 100 jaar onafhankelijkheid vieren

Mobiele sauna landt in Brussel

Omgebouwde brandweerwagen

Datum plaatsing: 25 april 2017

Mobiele sauna Schrik volgende week niet als je een mobiele sauna tegenkomt in Brussel. Het is een initiatief van het Fins Cultureel Instituut, om 100 jaar onafhankelijkheid te vieren. De omgebouwde brandweerwagen staat vanaf maandag op verschillende plekken in de stad, en wie zich online inschrijft mag een half uurtje gaan zweten.

Initiatief om 100 jaar onafhankelijkheid vieren

Belanghebbend Soest helpt sauna een handje

Thermen Soesterberg mag van het college van Soest uitbreiden

Datum plaatsing: 25 april 2017

Thermen Soesterberg mag uitbreiden met een buitensauna Thermen Soesterberg mag van het college van Soest uitbreiden met een buitensauna. Hoewel het bestemmingsplan daar eigenlijk geen mogelijkheid toe biedt, wordt daar met het afgeven van een omgevingsvergunning toch ruimte voor geboden. De gemeente Soest is belanghebbend als eigenaar van de grond waarop het saunacomplex is gebouwd.

Thermen Soesterberg mag uitbreiden met een buitensauna

Vrouwen omgekomen in sauna door afgebroken deurklink

Een saunabezoek met dodelijke afloop in Tsjechië

Datum plaatsing: 18 april 2017

Een saunabezoek met dodelijke afloop in Tsjechië Een saunabezoek met dodelijke afloop in Tsjechië. Een moeder en haar dochter kwamen daar om het leven toen ze een sauna ingingen en niet meer naar buiten konden. De klink was afgebroken. De twee vrouwen, van 45 en 65 jaar, waren samen de sauna ingegaan. Toen ze weer naar buiten wilden, brak de deurklink van binnen af.

Waarschijnlijk zijn ze door verstikking en oververhitting om het leven gekomen

Unieke verwendag voor eenzame ouderen

Veluwse Bron

Datum plaatsing: 6 april 2017

Veluwse Bron zet ouderen in het zonnetje Een manicure, pedicure of massage. Op woensdag 12 april kunnen eenzame ouderen zich eens goed in de watten laten leggen. Die dag is de Veluwse Bron (onderdeel van International Wellness Resorts) exclusief geopend voor het Nationaal Ouderenfonds en worden 275 ouderen verwend tijdens een dagje wellness.

Verwendag voor eenzame ouderen

Vrijwilligers worden in de watten gelegd in de Beemster

Fort Resort Beemster

Datum plaatsing: 28 maart 2017

Fort Resort Beemster legt vrijwilligers in de watten Fort Resort Beemster start met een nieuw initiatief om zich in te zetten voor de maatschappij door 6 keer per jaar speciale verwendagen aan te bieden voor goede doelen en speciale organisaties. Om de maand op de badkledingdag wordt een goed doel, speciale organisatie of een specifieke doelgroep uitgenodigd om een dag te ontspannen in de sauna.

Iedere verwendag worden 20 vrijwilligers in de watten gelegd

Nieuwe, pure en unieke saunabeleving

Bij Wellnessresort de Waterlelie

Datum plaatsing: 27 maart 2017

Nieuwe sauna bij Wellnessresort de Waterlelie Gasten van Wellnessresort de Waterlelie kunnen vanaf heden van een nieuwe, pure saunabeleving genieten. De geheel vernieuwde houtgestookte sauna biedt de saunaliefhebber nog meer warmtesensatie, kleurbeleving én een prachtig uitzicht op de tuin en is hiermee een ware prikkeling voor de zintuigen.

Wellnessresort de Waterlelie is hét luxueuze wellnessresort in Zevenhuizen

Nederland krijgt camperplaats met wellness

Op de grens van het Vechtdal en Reestdal

Datum plaatsing: 21 maart 2017

Wellness op camping in Nederland In Overijssel komt de eerste camperplaats van Nederland met wellness-faciliteiten. De locatie ligt in de gemeente Nieuwleusen, op de grens van het Vechtdal en Reestdal. Het terrein heeft 12 verharde camperplaatsen van 80 m2, waarvan vier met privé-hottub, sauna, massageruimte en zelfs een schoonheidssalon.

De nieuwe camperplaats wordt vrijdag 24 maart geopend

Nieuw in Frankrijk: glamping met privé-wellness

Diverse locaties in Frankrijk

Datum plaatsing: 20 maart 2017

Naar de sauna op de camping Vanaf deze zomer is het mogelijk om luxe kam- peeraccommodatie te boeken inclusief een eigen jacuzzi of hottub. De Franse campingketen Les Castels introduceert deze optie op diverse locaties in Frankrijk. Dit nieuwe aanbod beantwoordt aan de wens van vakantiegangers om comfortabel buitenleven met privé-wellness te combineren.

Luxe kampeeraccommodatie inclusief eigen jacuzzi of hottub

IWR neemt wellnessresort ‘Thermen Holiday’ over

Sauna-babe Sherita Narain verkoopt bedrijf voor miljoenen

Datum plaatsing: 13 maart 2017

Thermen Holiday overgenomen Balanceren op de rand van de afgrond, een bittere zakelijke breuk met een halfbroer en alsnog je onderneming voor de hoofdprijs verkopen. Sherita Narain, voormalig Business Babe van Quote, deed het. Haar Schiedamse sauna- en beautyresort Thermen Holiday werd deze week verkocht aan branchereus International Wellness Resorts.

Dit is de beloning voor heel hard werken..

Heropening SpaWell

SpaWell in Peize officieel geopend

Datum plaatsing: 9 maart 2017

Sauna Peize overgenomen en heet nu SpaWell De afgelopen weken is hard gewerkt bij SpaWell. Het volledige interieur van het restaurant is vervangen, er is een nieuwe bar geplaatst, nieuw meubilair gekomen en de overgang van het restaurant naar de serre is opengemaakt waardoor er veel meer licht binnenkomt. Tot en met zondag is het opgietweekend bij SpaWell.

Het wellnessresort is verbouwd en uitgebreid

Thermen Binnenmaas verliest opnieuw kort geding

Servies en bestek weer opruimen

Datum plaatsing: 21 februari 2017

Thermen Binnenmaas Thermen Binnenmaas uit ’s-Gravendeel moet het servies en bestek weer opruimen. De rechtbank heeft de verzoeken van het wellnesscentrum afgewezen in het kort geding dat het had aangespannen tegen de gemeente Binnenmaas. De Thermen mag geen horeca hebben, omdat het bedrijf daarvoor geen vergunning heeft.

Gasten moeten hun eten bestellen via bezorgdiensten

Doden bij brand in sauna Berlijn

Meerdere mensen raakten gewond

Datum plaatsing: 07 februari 2017

Brandweer Berlijn Bij een brand in een sauna in Berlijn zijn zondagavond ten minste drie mensen om het leven gekomen, meldt de brandweer van de Duitse hoofdstad. Meerdere mensen raakten gewond. Zo'n 15 mensen werden ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Sauna populair in de Berlijnse homogemeenschap

Thermen Binnenmaas zet koffie en heeft servies

In elk geval tot de uitspraak

Datum plaatsing: 07 februari 2017

Thermen Binnenmaas ruzie met gemeente Thermen Binnenmaas kan zijn gasten in afwachting van de uitkomst van een kort geding tegen de gemeente Binnenmaas weer echt servies laten gebruiken. Ook mag het wellnesscentrum voorlopig koffie zetten. Het wellnesscentrum verzocht de rechtbank in Rotterdam dat te mogen blijven doen tot is beslist over een nieuwe vergunningaanvraag.

Ook mag het wellnesscentrum voorlopig koffie zetten

Sexy sixpack!

Complimentjes in sauna? Slecht plan!

Datum plaatsing: 02 februari 2017

Onderzoekers Dat je netjes op een handdoekje moet gaan zitten en niet je buurvrouw ongevraagd bepoteld, is wel bekend. Maar mag je eigenlijk iemand een complimentje geven over zijn prachtige lijf? En wat doe je als iemand zich er nog bij wil wurmen in een toch al vol bubbelbad? We vragen het aan drie saunakenners.

Saunadeskundo’s vertellen

Zwart water

Rein worden in de Oostelijke Mijnstreek van Brunssum

Datum plaatsing: 02 februari 2017

Moderne Spa Elvis is afgestudeerd aan de Academy of Architecture Maastricht (Kunstacademie Maastricht) met een herbestemmingsproject in het Schutterspark. Hij heeft vier voormalige pompgebouwen onder de loep genomen en deze opnieuw ruimtelijk ingericht naar een moderne spa.

Van pompgebouwen naar moderne spa.

Sauna helpt tegen dementie

Wetenschappers bevestigen: sauna helpt tegen dementie

Datum plaatsing: 19 januari 2017

Onderzoekers Regelmatig naar de sauna gaan, kan het risico op dementie verminderen. Dat blijkt uit een studie van de University of Eastern Finland.“Het is geweten dat cardiovasculaire gezondheid de gezondheid beïnvloedt”, vertelt professor Jari Laukkaben aan The Telegraph. “Op tijd en stond relaxen in een sauna kan ook een rol spelen.

Wetenschappers bevestigen: sauna helpt tegen dementie

Nieuwe eigenaar wil investeren in sauna Peize

De nieuwe eigenaar weel veel gaan investeren in sauna Peize

Datum plaatsing: 19 januari 2017

Sauna Peize De nieuwe eigenaar van de sauna in Peize gaat flink investeren in het bedrijf. Buiten komen een groot bruisbad en een nieuw terras en de vloer binnen wordt vernieuwd.,De sauna in Peize moet de kwaliteit gaan uitstralen van onze andere wellnesscentra,” zegt directeur Willem Künne van International Wellness Resorts.

Nieuwe eigenaar wil investeren in sauna Peize

Thermen Soesterberg: ’De ziel moet terug in deze sauna’

De sauna die maar niet wilde lopen, ondanks miljoenen aan investeringen

Datum plaatsing: 17 januari 2017

thermen soesterberg Alsof het zo moest zijn. Een ploeg klaargestoomde medewerkers van Thermen Bussloo stond te trappelen om in Wijchen aan de slag te gaan in een nieuwe, tweede vestiging. Maar het schoot door allerlei problemen bij de procedures niet echt op. En toen kwam daar eind vorig jaar ineens Omega Spa en Wellness voorbij.

Thermen Bussloo neemt Omega Spa & Wellness over

Fietssauna

Een sauna achterop een fiets

Datum plaatsing: 17 januari 2017

fietssauna Houd je wel van chillen in de sauna, maar mag het van jou soms wel wat avontuurlijker? Een Tsjechisch bedrijf maakte deze fietssauna, een verplaatsbare sauna voor zes personen die voortgetrokken wordt door een tandem. De sauna heeft een open haard die rook verdrijft door middel van een kleine, uitstekende schoorsteen.

Een avontuurlijke saunagang met de fietssauna!

Bijzondere sauna’s

Vijf bijzondere sauna’s over de hele wereld

Datum plaatsing: 16 januari 2017

Bijzondere sauna’s over de hele wereld Buiten wordt het kouder en de dagen worden steeds donkerder. Een saunabezoek in dit winterse seizoen is goed voor je humeur, maar versterkt ook je immuunsysteem. Voor wie verlangt naar een bijzondere zweetervaring heeft accommodatie-expert Hotels.com™ vijf speciale sauna’s van over de hele wereld geselecteerd.

Krijg je het ook al warm bij de gedachte aan een ontspannende stoomsessie?

Tweede editie Nationale Saunadagen is van start gegaan

NIEUW bij Thermae 2OOO: stoombadopgietingen en ‘in de sauna met…’

Datum plaatsing: 10 januari 2017

Nationale Saunadagen Een bezoek aan de sauna om (langer) gezond en fit te blijven. Deze boodschap wilt de Vereniging van Nationale Sauna en Wellness Bedrijven (VNSWB) uitdragen met de jaarlijkse Nationale Saunadagen. Deze dagen vinden in 2017 plaats van maandag 9 januari t/m donderdag 12 januari 2017.


Stoombadopgietingen tijdens de nationale saunadagen

Social Media


Twitter deze Actie
Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]