Home » Sauna Nieuws » Nieuws 2009 » Keizersthermen is failliet verklaard

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna & Thermen.

SaunaNieuws

Nieuws 2009

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Keizersthermen failliet verklaard

De rechtbank in Den Bosch heeft Keizersthermen failliet verklaard

Datum plaatsing: 21 juni 2009

VEGHEL - De rechtbank in Den Bosch heeft deze week Keizerthermen in Veghel failliet verklaard. De eigenaar van het saunacomplex heeft zelf het faillissement aangevraagd, zo meldt curator Wim Janssens.

Elf vaste medewerkers en een onbekend aantal oproepkrachten zitten al sinds enkele weken thuis. Keizersthermen was na een kleine binnenbrand, veroorzaakt door een defecte droogtrommel, sinds 25 mei al gesloten. Volgens Janssens berust dit op louter toeval. "De zomerperiode is voor sauna's sowieso altijd een rustige tijd. In de winterijd is het over het algemeen veel drukker in deze sector."

Curator Janssens gaat nu in eerste instantie op zoek naar een ondernemer die het saunabedrijf wil overnemen en voortzetten. Mocht zich geen nieuwe exploitant voor het bedrijf aandienen, dan is gescheiden verkoop van inboedel en opstal de volgende optie. Janssens laat zich niet uit over de vraag of er al gesprekken met potentiële nieuwe exploitanten lopen. Hij is wel optimistisch over een snelle overname van het bedrijf. Toevallig werd een maand geleden bekend dat Fitland het naastgelegen sportcentrum op het Prins Willem-Alexandersportpark overneemt van Sporttrend.

Fitland is op dit moment ook bezig met plannen voor een sauna in het recreatiecomplex De Vrije Teugel. Het bedrijf, dat zijn oorsprong heeft in Mill, is de laatste jaren bezig met een enorme expansie. Het ligt voor de hand te veronderstellen dat Fitland ook belangstelling heeft voor overname van Keizersthermen. Fitland-directeur Maarten van Kempen stelt echter dat hij nog niets heeft vernomen van het faillissement van de Veghelse sauna. "Ik wist wel dat het te koop stond. Maar de vraagprijs was zo belachelijk hoog dat we niet eens een bod hebben uitgebracht."

Nu het complex via de curator opnieuw op de markt komt is de belangstelling voor Van Kempen weer gewekt. "Ik ga hem in ieder geval meteen bellen."

Bron: www.deondernemer.nl


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]