Home » Sauna nieuws » Thermae 2000 investeert In een grote uitbreiding

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Kuuroord Thermae 2000 gaat uitpakken

Eindhoven, 20 december 2016

Thermae 2000 investeert 18,5 miljoen euro in een grote uitbreiding. De plannenmakers willen het kuuroord op de Cauberg in Valkenburg tot een niveau brengen „dat zijn weerga in West Europa niet kent.”

In zijn nieuwste plannen gaat Thermae 2000 niet renoveren, maar juist uitbreiden. Natuurlijk, ook commercieel directeur Pauline Verhoef kent de klachten van gasten, klachten die wezen op een urgentie voor renovatie. Zoals die van ene Kenneth Bråthen; hij noteerde op de recensiepagina van Google: „Nice but the place needs a face lift soon.” Toen Thermae 2000 in 2006 werd overgenomen door European Hotel Management, was er sprake van veel achterstallig onderhoud Verhoef: „Sindsdien zijn er miljoenen euro’s geïnvesteerd in het onderhoud voor, maar met name ook achter de schermen. Dat zien de gasten niet direct. Recent zijn nieuwe behandelkamers, kleedruimtes, douches, stoombad en sauna’s opgeleverd. Komende weken volgen in een sneltreinvaart nog meer opleveringen.”

Op zichzelf draait Thermae 2000 prima. Het bedrijf behaalde vorig jaar met 91 werknemers een brutowinst van 2,2 miljoen euro. Jaarlijks komen er 220.000 bezoekers badderen en overnachten zo’n 30.000 à 35.000 gasten in het hotel.

Grotsauna

Maar het kuuroord wil een slag maken naar de toekomst. Vandaar de grote investeringsplannen, hoofdzakelijk uitbreidingen die een flinke slok geld gaan kosten. Zo is voor de opwaardering van de wellnessvoorzieningen - er is sprake van een zoutlagune en een grotsauna - een kleine 6 miljoen euro nodig. Eenzelfde bedrag wordt uitgetrokken voor de uitbreiding van het hotel bij Thermae.

Verder voorzien de plannen in een renovatie van de bestaande hotelkamers voor 1,5 miljoen euro. Een nieuw restaurant staat voor nog eens 2,5 miljoen euro genoteerd. Veel meer details wil Verhoef niet kwijt. Veel is nog niet definitief.

Verhoef: „In de komende jaren willen we Thermae 2000 naar een niveau brengen dat in West-Europa zijn weerga niet kent. Om een dusdanig groot plan te realiseren, hebben we alle genoemde partijen hard nodig.” Dat betekent dat voor de financiering niet alleen de Thermaeeigenaar en de bank geld moeten fourneren, maar dat ook de provincie een lening van 7 miljoen euro gaat verstrekken.

Financiering

Verhoef zegt dat het kuuroord via de gemeente in gesprek is gekomen met de provincie. Krijgt het bedrijf zonder deelname van Gedeputeerde Staten de financiering niet rond? „Dat weet ik niet. We zijn deze weg nu ingeslagen en hopen er op deze manier uit te komen

Een andere route hebben we niet onderzocht. Ik zou dit de perfecte combinatie vinden en hoop heel hard dat het op deze manier gaat lukken.”

En als de provincie niet instapt, wat dan? „Dat zullen we te zijner tijd bekijken. Daar kan ik nu niet op vooruitlopen.”

Bron: www.limburger.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]