Home » Sauna Nieuws » Nederlander loopt minder warm voor sauna

Nederlander loopt minder warm voor sauna

SaunaGids neemt je mee langs alle sauna, thermen & wellnesscomplexen in Nederland & België en geeft een impressie van hetgeen je mag verwachten.Nederlander loopt minder warm voor sauna

Amsterdam, 18 februari 2013

Sauna's en welnesscentra hebben het afgelopen jaar minder klanten verwelkomd. De bezoekers die wel kwamen gaven bovendien minder uit.
Nederlander loopt minder warm voor sauna
Dat blijkt uit cijfers van het economisch bureau van de Rabobank. Een gemiddelde sauna had afgelopen jaar een tien tot twintig procent lagere bezettingsgraad dan een jaar eerder, becijferden de economen van de Rabobank.In 2011 was de bezetting gelijk gebleven. Het per bezoek bestede bedrag daalde van 40 tot 60 euro in 2011 naar 35 tot 55 euro afgelopen jaar. "Anders dan we verwacht hadden zorgt de crisis er toch voor dat mensen minder de sauna gaan", ziet sectormanager Annemarie Kuijer. De Rabobank had een stijging verwacht omdat mensen in crisistijd vanwege de stress meer behoefte zouden hebben aan ontspanning. Wat een rol speelt is dat er steeds meer saunabedrijven worden opgezet, waardoor bezoekers over meer bedrijven moeten worden verdeeld.

Aanbieding

De mensen die wel naar de sauna gaan doen dat ook steeds vaker met een aanbieding. "Bijna niemand betaalt meer de volle mep", weet Kuijer. "Ook zie je dat veel sauna's een tarief gaan rekenen voor een dagdeel, zodat je bijvoorbeeld voor een avond naar de sauna voordeliger uit bent." Daarbij speelt mee dat internet zorgt voor een grote transparantie van de prijzen, stelt de bank. De vele kortingsacties zorgen ervoor dat de marges onder druk staan. "Kleinere bedrijven krijgen het steeds moeilijker", weet Kuijer. "We zien steeds meer ketens ontstaan en sauna's uitbreiden. Of je nu een receptie voor vijfhonderd of honderd man moet hebben maakt wat betreft kosten namelijk niet zoveel uit."

Door , blogster voor SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale temperatuur bereikt van 50°C.


Lees ook:Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]