Home » Sauna Nieuws » Nieuws 2009 » NK Saunameester 2009

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna & Thermen.

SaunaNieuws

Nieuws 2009

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

NK saunameester gestart in Nijmegen

Het Nederlands Kampioenschap saunameester is in Nijmegen van start gegaan.

Datum plaatsing: 3 maart 2009

NIJMEGEN - In je adamskostuum een NK bijwonen. Zeer ongebruikelijk, maar gisteren was het in sauna De Thermen in Nijmegen zelfs een verplichting. Daar was namelijk de eerste voorronde van het Nederlands Kampioenschap opgieten. Bezoekers van de sauna kunnen tijdens zo'n opgieting genieten van de kunsten van een zogenoemde saunameester.

Gedurende een sessie van ongeveer vijftien minuten giet de entertainer water of ijs over een bak met gloeiende kolen. Het is de taak van de meester om de bezoekers met een handdoek stoomstoten te geven.

Toon de Roeper is een van de kandidaten aan dit kampioenschap. "Er zijn verschillende technieken om een stoomstoot uit te delen. Simpel gezegd zwaai ik op verschillende manieren met de handdoek richting het publiek. Daardoor verplaats ik de warmte. De bezoeker krijgt een enorme warmteprikkel en dat is gewoon genieten geblazen."

Dat is het zeker, meent Tom Tol. Hij gaat ongeveer drie keer per week naar de sauna en is naar eigen zeggen verslaafd aan de opgietsessies. "Het is alsof je terugbent in de baarmoeder, zo lekker veilig en warm is het." In de sauna is het normaal gesproken 90 graden. Door het opgieten krijgen de aanwezigen een andere dimensie van warmte tegen hun lichaam. Dat is het verschil tussen de droge lucht die normaal in de cabine hangt en die van hete stoom, veroorzaakt door een saunameester. Maar wat is nou de kunst van het opgieten? Jurycoach Erik Bierenbroodspot legt uit dat het om de hele beleving gaat.

"De presentatie van een saunameester is erg belangrijk. Voor sommige mensen is de beleving helemaal nieuw. Vertelt de meester wel wat hij gaat doen? Welke muziek gebruikt hij? Welke geuren passen daar het beste bij? Welke technieken?"

Meester De Roeper is al weken bezig met de regie. "Ik creeër rust in het verhaal dat ik vertel tijdens mijn sessie. Een ander kan er bij wijze van spreken een moppentrommel van maken."

In Sauna De Thermen zijn iedere dag vijf sessies waarbij een opgieter de mensen met zijn show laat genieten. Er zijn ook heuse cursussen. Na veertien afgeronde modules mag je je saunameester noemen. Nog een kleine stap verder en je kunt je als kandidaat inschrijven voor dit hete kampioenschap.

Bron: www.gelderlander.nl


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]