Home » Sauna Nieuws » Nieuws 2009 » Opening sauna Devarana

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna & Thermen.

SaunaNieuws

Nieuws 2009

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Opening Sauna Devarana Den Bosch

Sauna & BeautyResort Devarana snel open

Datum plaatsing: 30 januari 2009

DEN BOSCH - Aan de Eendenkooi in Den Bosch was op 23 januari voor genodigden de officiële opening van sauna en beauty resort Devarana (voorheen Deshima).

Zwembad Devarana

Opening 6 februari

Op vrijdag 6 februari om 13.00 uur gaat Sauna & Beauty resort Devarana t/m zondag open, daarna de eerste weken van donderdag t/m zondag. Over 4 weken hoopt Sauna Devarana alles geoptimaliseert te hebben zodat ze dagelijks geopend kan zijn.

Bubbelbad Devarana
Op een oppervlak van zo'n 5000 vierkante meter zijn heel wat ruimten en details waarop de trefwoorden riant en luxe van toepassing zijn. Het beauty-resort is met een aparte ingang gescheiden van de sauna en andere faciliteiten. Een polsbandje zorgt ervoor dat de juiste deuren opengaan. Het hamam-gedeelte is ook weer gescheiden. Tot het beauty-gedeelte op de eerste etage behoort een Nuvola-bed waarbij je liggend op een plastic matras een watermassage krijgt zonder nat te worden. "Na twintig minuten moet het aanvoelen alsof je acht uur hebt geslapen", zegt manager Rottier zonder blikken of blozen. Even verderop is een ruimte voor peeling en scrubben waar je juist wel nat wordt onder maar liefst zes douchekoppen. Met gekleurde lampen kan de gast het gewenste lichteffect kiezen. Bij de aromatherapie kan hij of zij ook een keuze maken uit verschillende geuren.

Zoutsauna Devarana
Op de eerste verdieping is een stel zonnebanken geïnstalleerd ('Onze Ergoline 1000 heeft na tien minuten het effect alsof je tien uur in de zon hebt gelegen'). Op een dik tapijt in een nagebouwde bedoeïenentent zijn twaalf waterbedden geïnstalleerd. " Hier moet het vooral stil zijn", zegt Rottier terwijl in de 'dvd-sauna' even verderop juist wel verzoeknummers zijn te horen. Wie hongerig en dorstig is, kan terecht in een brasserie en andere restaurants. Ook daar zorgen grote en kleine beelden voor een Oosterse sfeer. Er is haast geen hoek in het complex of er is een douche. Er is ook een moessondouche waarbij je vanaf een hoogte van zo'n zes meter binnen vier seconden duizend liter water over je heen kunt krijgen. Voor vrouwen die een aparte douche/kleedkamer verkiezen, is een ruimte ingericht waar geen mannen mogen komen. In het saunagedeelte kun je kiezen voor verschillende soorten sauna. Zo is er een zoutsteensauna waarbij de temperatuur is beperkt tot zo'n zestig graden celcius. En voor wie vanachter een glazen wand graag naar zwemmers kijkt is er een panoramasauna met zo'n dertig (zit)plaatsen.

Loggia Devarana
Dan buiten: twee enorme whirlpools, vijvers met drijvende open haarden en verwarmde wandelpaden ('De tegels mogen 's winters niet glad worden'). Ook is er een grote ton waarin een infraroodsauna is geïnstalleerd. Onder de grond gaat ook iets bijzonders schuil: een zoutsteengrotsauna waarin je met gemak twee auto's kunt parkeren ('Hier is ongeveer een jaar aan gewerkt. Elke steen is met de hand gelegd').

Rustruimte DevaranaSauna & beauty-resort Devarana is gevestigd in een ingrijpend verbouwd gebouw aan de Eendenkooi in Den Bosch-West waarin sauna Deshima was gevestigd. Devarana is Thais voor 'Tuin in de Hemel'. BMG-groep uit Hoorn, waartoe het verhuurbedrijf Bo-rent behoort, kocht het pand in 2005 van Bosschenaar Hans van Meesen. Van Meesen kocht eind jaren negentig het vervallen Schutskampzwembad en verbouwde dat tot saunacomplex Deshima De nieuwe eigenaar liet het complex in 2006 verbouwen. Het was de bedoeling om het pand tijdens de verbouwing beperkt geopend te laten zijn. Daar is niets van terecht gekomen.


Site: www.saunadevarana.nl
Bron: www.regionieuws.nl
Foto's: Sauna & Beautyresort Devarana

Sauna Devarana

Sauna Devarana in Den Bosch De Eendenkooi 9
5223 KG ‘s Hertogenbosch
www.saunadevarana.nl


Lees ook:Twitter deze Actie

Nieuws over sauna
Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]