Home » Sauna nieuws » Ook met tropische hitte naar Thermen Berendock

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Puffen op de Berendonck

Oók in de bomvolle sauna

Datum plaatsing: 25 juni 2019

Duizenden mensen zoeken dezer dagen verkoeling bij recreatieplas De Berendonck. Of nóg meer hitte: de sauna Thermen Berendonck trok gisteren zeshonderd bezoekers.

Hittegolf. Meer dan 33 graden. Lekker naar de sauna! Geloof het of niet, terwijl half Nederland puffend en hijgend zijn heil zoekt bij airco en ventilator, kiezen zeshonderd mensen maandag juist voor een bezoekje aan Thermen De Berendonck.

Dat is de sauna op recreatiegebied De Berendonk op de grens van Wijchen en Nijmegen.

,,Wij merken geen terugloop in het aantal bezoekers als het zulk warm weer is”, zegt een woordvoerder van het op 1 mei geopende complex. ,,Bezoekers blijven komen, omdat een saunabezoek goed is tegen de warmte. Eerst zweten, dan een verkoelend bad.”

Duitsland, Nijmegen, Arnhem

Thermen Berendonck liet eerder weten te mikken op 150.000 à 200.000 daggasten per jaar. Na een naar eigen zeggen overweldigende start, meldt de saunareus dat deze prognose zeker gehaald zal worden en waarschijnlijk naar boven kan worden bijgesteld.

,,We trekken boven verwachting veel bezoekers uit Duitsland, maar verreweg de meeste gasten komen toch gewoon uit de regio’s Nijmegen en Arnhem.”

Naakte saunagasten

Voor een duik in de Berendonck-plas hoeven ze niet naar het al jaren populaire Berendonck-strand. ,,Bij ons kun je tussen de saunabaden voor een duik in de waterplas terecht op onze eigen ligweide. Met bedjes en al. Verschil is dat onze bezoekers geen badkleding dragen.”

Maar veel meer bezoekers van De Berendonck verkiezen nog altijd de zandstrandjes of de schaduw van de bomen langs de waterplas. Zij komen niet oog in oog te staan met de naakte saunagasten.

Het immense saunacomplex is gebouwd in een inham van de plas die vanaf de strandjes niet of nauwelijks te zien is.

‘Ik moet er niet aan denken’

Wat de recreanten wél merken van de nieuwe buurman? Dat er heel wat bomen zijn gesneuveld, onder meer om plaats te maken voor het grote parkeerterrein van de sauna. Milieuclubs spreken er nog altijd schande van.

Ook dat het officieuze nudistenstrandje is verplaatst en nu de officiële status ‘naaktstrand’ heeft gekregen. En: dat er dit voorjaar nieuwe toiletgebouwen zijn opgetrokken aan de boorden van de recreatieplas en de strandjes.

Mede mogelijk gemaakt door de sauna, zou je kunnen zeggen. De komst van Thermen Berendonck levert Leisurelands - uitbater van het recreatiegebied - inkomsten op die deels worden geïnvesteerd in het recreantengedeelte.

De veelal jonge bezoekers van De Berendonck snappen niets van de honderden saunagangers. ,,Ik moet er niet aan denken, met deze hitte”, zegt de 15-jarige Melissa. ,,Zweten doe ik nu toch al. Meer dan het water van De Berendonck heb ik niet nodig.”

Bron: www.gelderlander.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]