Home » Sauna Nieuws » Zwart water

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Zwart water

Rein worden in de Oostelijke Mijnstreek van Brunssum

Datum plaatsing: 02 februari 2017

Vier voormalige pompgebouwen uit de mijnperiode zorgen voor de nieuwe beleving in deze moderne spa. In het ontwerp is gekeken naar routing - met de bestaande structuren-, interactie - met de bosrijke omgeving - en beleving - van de authentieke gebouwen. Moderne Spa

Het Schutterspark in Brunssum heeft een rijk aan geschiedenis vanaf de Romeinse tijd. Het park is gelegen in een dal dat is ontstaan door de kracht van water: De Roode Beek. Langs deze beek hebben destijds pottenbakkers zich gevestigd vanwege de specifieke kleisoort. Deze kenmerkt zich door ijzerhoudende deeltjes waar de naam Roode Beek vandaan komt. Vanaf de 20ste eeuw tot de jaren 70 kenmerkt het gebied zich met het zogenaamde ‘zwart’ water. De mijnschachten, steenkool, fabrieken, kolenwasserijen, vuil en uitstoot etc. hebben een nieuw landschap gecreëerd waar de vier voormalige pompgebouwen nu weer een belangrijke rol in gaan spelen, de Moderne Spa.

Moderne Spa

Moderne Spa

Interieurarchitectuur is altijd beïnvloed geweest op de manier waarop water bij mens kwam. Tijd en ruimte is essentieel en gekoppeld aan maatschappij en cultuur. De mens speelt hier een duidelijke rol in. Wellness centra zijn tegenwoordig niet meer afhankelijk van het vermeende geneeskrachtige effect van water, maar bieden unieke ervaringen gericht op ontspanning en entertainment. In de huidige tijd is de toegankelijkheid van wellness centra enorm veel groter dan die van de luxe kuuroorden in de 19de eeuw. Dat betekent dat wellness centra zich moeten onderscheiden om op te vallen en succesvol te zijn. Dit kan alleen door een bijzonder concept te ontwikkelen, de gekste dingen aan te bieden – van Thaise massage, yoga, hammam tot sauna-opgieting - en het goed in de markt te zetten. Niet alleen kijken naar de eigen unieke karakteristieken, maar ook aansluiten bij de ontwikkelingen binnen het toerisme op wellness gebied is erg belangrijk voor een spa oord.

Moderne Spa

Als ruimtelijk ontwerper ben ik op zoek naar de betekenis van unieke ervaringen die we bieden. Landschappelijke en historische context kan inspirerend zijn en hieruit zullen altijd kwaliteiten meegenomen moeten worden voor de totale ruimtelijke beleving. Natuur, water en lokaal materiaal maken hier deel van uit.

Ik ben Elvis Kaltofen. Ik schets, ontwerp en visualiseer bijzondere concepten voor zakelijke en particuliere spa en wellness. Wilt u uw wellness centrum verbeteren of juist eentje beginnen? Van pedicure, manicure tot sauna, badruimte of massagepraktijken. Ze hebben allemaal een ruimte nodig die dienst doet aan welzijn en ontspanning. Laten we er samen eens over brainstormen!

Studio Kaltofen
T: 06 - 19 79 24 21
E: [email protected]
W: www.studiokaltofen.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]