Home » Sauna nieuws » Rel om fles wijn bij Thermen Binnenmaas

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Rel om fles wijn bij Thermen Binnenmaas

Eindhoven, 19 december 2016

Een mystery guest blijkt vorige maand in opdracht van de gemeente Binnenmaas te hebben geprobeerd een fles wijn bij Thermen Binnenmaas in 's-Gravendeel naar binnen te loodsen. Dat mislukte, maar een nieuw conflict is geboren.

Dat heeft alles te maken met het ontbreken van een horecavergunning. Thermen Binnen den Maas mag al sinds de opening in februari 2013 geen eten en drinken verkopen, maar uitbater Jan van der Pligt deed dat een jaar lang toch zonder vergunning. Daarna moest de horecagelegenheid onder dwang van de gemeente Binnenmaas sluiten en stortte de klandizie in.

De receptie van de Thermen wist de fles lambrusco te onderscheppen. Het gebruik van alcohol is juist streng verboden in het wellnesscentrum, omdat de gemeente geen horecavergunning heeft verstrekt.

Op een van de tablets in de Thermen, bestelde de mystery guest een maaltijd en een fles wijn via Thuisbezorgd.nl. Dat is, naast eten bestellen bij 'huisleverancier' Le Bon Papillion - met een keuken in een loods nabij de Thermen - ook een mogelijkheid voor gasten.

Luttele minuten nadat de bestelling was bezorgd, viel een groep bijzondere opsporingsambtenaren boa's) binnen voor een grote controle. Een woordvoerder van de gemeente Binnenmaas laat weten dat het om een gecoördineerde actie ging. ,,De inzet van mystery guests zijn niet ongebruikelijk in Nederland bij controles van de drank- en horecawet'', zegt hij. ,,We hebben gecontroleerd of er wordt gedaan wat de Thermen zegt. De fles wijn was één aspect daarin.''

Uitlokken

Volgens Hilda Parengkuan, die dit jaar een van haar zonen opvolgde als Thermen-directeur, krijgen alle gasten bij de balie al te horen dat alcohol verboden is in de Thermen. Dat gold volgens haar ook voor de mystery guest. Zij is woedend over wat zij ziet als 'het uitlokken van een ernstige overtreding'.

De controle gebeurde toen er volgens haar 120 gasten in de Thermen waren en leidde tot 'chaos'. ,,Het vertrouwen in de gemeente is tot het nulpunt gedaald. Het wordt ons niet gegund dit bedrijf te runnen. Ik denk dat de Thermen meteen op slot had gemoeten als de fles wijn op tafel was beland'', zegt Parengkuan, verwijzend naar een groep agenten die volgens haar buiten stond te wachten. De gemeentewoordvoerder ontkent dit.

Servies

De gemeente eist ondertussen dat de keuken van Le Bon Papillion wordt ontmanteld. Dat maakt gebruik van het servies in het wellnesscentrum, waar ook de koeling staat en waar ook de maaltijden (op een aparte kassa) moeten worden afgerekend. ,,Le Bon Papillion en Thermen Binnenmaas zijn één inrichting'', aldus de gemeentewoordvoerder. Thermen heeft geen vergunning gekregen om eten en drinken te verstrekken.

Parengkuan heeft bij de gemeente al een nieuwe aanvraag voor een horecavergunning ingediend. Van de gemeente heeft ze te horen gekregen dat het vanwege allerlei onderzoeken minimaal een half jaar duurt voordat ze daarover uitsluitsel krijgt. Parengkuan wil niet opgeven: ,,De Thermen blijft hoe dan ook open.''

Bron: ad.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]