Home » Sauna nieuws » Sauna’s in Belgie ook niet rolstoelvriendelijk

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Meer dan 60% van de sauna’s in België niet rolstoelvriendelijk

Datum plaatsing: 21 september 2016

Rolstoelvriendelijkheid in Sauna's Over het algemeen hebben rolstoelgebruikers meer aanpassingen nodig dan mensen die zich niet in de rolstoel begeven. Voor de een is dit meer dan voor de ander. Echter wil iedereen die mindervalide is net al iedereen een gezellig en ontspannen dagje uit kunnen. Om zorgeloos een dagje naar de sauna te gaan zijn rolstoelgebruikers afhankelijk van de aanpassingen ter plekke bij de sauna. Om mensen te voorzien in deze informatie heeft Wellnesscentrum Nederland onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van sauna’s in België voor mensen die in de rolstoel zitten. Uit het onderzoek is gebleken dat meer dan 60% van de sauna’s in België niet of beperkt rolstoelvriendelijk zijn.

Huize Hölterhof weer geopend

Er is onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid bij 30 sauna’s in België. Om precies te zijn is slechts 37% van de sauna’s wel toegankelijk voor mensen in de rolstoel. Dit aantal komt neer op 11 van de 30 sauna’s in België. Deze sauna’s beschikken over aanpassingen die het gemakkelijker maken voor bezoekers om gebruik te maken van de sauna’s en de overige voorzieningen. Te denken valt aan een lift, oprijdbaan in het zwembad, mindervalide toiletten etc. Enkele sauna’s in België die goed toegankelijk zijn voor mensen in de rolstoel zijn Thermen Mineraal, Thermen Spa, Aqua Heaven Brussel of Fitopia.

Van de overige 19 sauna’s zijn er 9 beperkt toegankelijk en zijn er maar liefst 10 sauna’s niet toegankelijk. Bij de sauna’s die beperkt toegankelijk zijn, zijn er slechts een aantal faciliteiten om gebruik van te maken of is het erg moeilijk om gebruik te maken van de faciliteiten. Zo beschikt Saunate in Nazareth bijvoorbeeld over enkele treden en trappen en zijn er geen aangepaste toiletten. Met een aantal obstakels is er wel gebruik te maken van de faciliteiten, maar dit vereist enige inspanning. Tot slot wordt een bezoek aan de overige 10 sauna’s afgeraden gezien deze over dusdanig veel hindernissen beschikken, zoals veel trappen, geen lift, geen aangepaste toiletten of te smalle deuren Voor een compleet overzicht van de rolstoelvriendelijke sauna’s kunt u een bezoek brengen aan de website van Wellnesscentrum Nederland.

Bron: www.wellnesscentrumnederland.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]