Home » Sauna nieuws » Sauna houdt het hart gezond!

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Sauna goed voor het hart

Mannen die meerdere malen per week in de sauna zitten hebben een kleinere kans op fatale cardiovasculaire aandoeningen en plotselinge hartdood. Dat schrijven de Finse onderzoekers Tanjaniina Laukkanen e.a. in Jama.

Sauna goed voor het hart

Zij onderzochten bij ruim 2000 mannen, gedurende een gemiddelde periode van 21 jaar, de frequentie en duur van saunabezoeken en het vóórkomen van fatale cardiovasculaire aandoeningen. Vergeleken met mannen die eenmaal per week de sauna bezochten, bleken mannen die 4 tot 7 maal per week naar de sauna gingen een significant kleinere kans te hebben op dodelijke cardiovasculaire aandoeningen inclusief plotselinge hartdood. Ook bleken saunasessies van 20 minuten en langer beter dan 10 minuten.

Hoewel plotselinge sterfte direct na een saunabezoek ook is beschreven in de literatuur, menen de onderzoekers dat dit zeldzaam is en met name voorkomt in relatie tot alcoholgebruik net voor of tijdens het saunabezoek. Het staat ter discussie of het saunabezoek zelf dan wel de levensstijl van mensen die frequent de sauna bezoeken een cardioprotectief effect heeft. Verder is het ook nog maar de vraag of Nederlandse mannen deze gezonde gewoonte, het regelmatig bezoeken van een sauna van gemiddeld bijna 80 graden, zullen overnemen.


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]