Home » Sauna Nieuws » Sauna nieuws begin 2014

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Ontwikkelingen sauna-branch begin 2014

Datum plaatsing: 19 februari 2014

Rust en sereniteit zijn woorden die je doorgaans associeert aan sauna en thermen, echter is de branche continu, zelfs vaak stormachtig, in beweging. Nieuwe realisaties van wellnesscomplexen, faillissementen, maar ook plannen voor nieuwe, soms omvangrijke, projecten waarbij die laatste niet meer dan eens door bijvoorbeeld een gebrek aan financiële middelen of het niet verkrijgen van de benodigde vergunningen in de ijskast belanden. Zo ook dit jaar. Want 2014 is nog maar net begonnen en het Nederlandse saunalandschap is al uitvoerig decor geweest van de nodige ontwikkelingen.

Definitief geen thermen in Hollandse Biesbosch

Geen sauna de Biesbosch 21 januari 2014 - Er komt geen thermen in de Hollandse Biesbosch bij Dordrecht. Sinds 2007 waren er diverse plannen voor de bouw van zo'n luxe saunacomplex, maar nu zijn ook de laatste exploitanten afgehaakt. Directeur Dick Verheyen van Nationaal Park De Biesbosch zegt dat nu helemaal van de plannen wordt afgezien. Volgens de afgehaakte exploitanten is het in de huidige economische situatie te riskant om zo'n onderneming te starten. Ook speelde mee dat de plek waar Thermen de Biesbosch moest komen pal naast de stortplaats Derde Merwedehaven ligt.

Sauna Park Almere failliet verklaard

Sauna Almere failliet 27 januari 2014 - De sauna in het Almeerse Beatrixpark is failliet verklaard. Volgens de curator had het bedrijf te hoge energielasten en liepen de bezoekersaantallen terug. Ook een recente verbouwing heeft gezorgd voor een verhoging van de vaste lasten. Door het faillissement komen drie vaste medewerkers van de sauna op straat te staan. Ook mensen die door het bedrijf werden ingehuurd voor behandelingen, zoals bijvoorbeeld massages, verliezen hun baan. De curator onderzoekt of Sauna Park Almere een doorstart kan maken.

Sauna Keizer in Oldenzaal stopt na ruim 45 jaar

Sluiting Sauna in Oldenzaal 02-02-2014 - Saunabedrijf Keizer aan de Eektestraat in Oldenzaal heeft besloten na ruim 45 jaar de deuren te gaan sluiten. Ben keizer (80 jaar) heeft geen opvolgers die zijn prachtige sauna complex kunnen overnemen. 19 April 2014 gaat hij dan ook de deuren sluiten. Ben Keizer heeft dit overlegt met zijn dochter en schoonzoon en zijn samen tot dit besluit gekomen. Sauna Keizer is een groot begrip in Oldenzaal en Keizer heeft in al die jaren heel veel vaste klanten opgebouwd.

90 bezwaren tegen sauna Berendonck

Wellness bij recreatieplas de Berendonck 18-2-2014 - Er zijn al ruim 90 bezwaren ingediend tegen de plannen voor de bouw van een groot wellness- en saunacomplex bij recreatieplas de Berendonck tussen Wijchen en Nijmegen. Het gebouw moet 19 meter hoog worden en er moeten 700 parkeerplaatsen komen. Met name bewoners van de Nijmeegse wijk Dukenburg zijn boos, omdat ze in het gebied wandelen en hun hond uitlaten. Eind februari praat de gemeenteraad van Wijchen over de plannen.

Plannen nieuw wellnesscentrum tussen Breda en Oosterhout

Nieuwe sauna in Brabant 18-2-2014 - De Oosterhoutse golfbaan Landgoed Bergvliet heeft grootse plannen. Er moeten een uitgebreid wellnesscentrum (sauna), hotel en tachtig nieuwe recreatiewoningen naast de golfbaan komen. Die ligt in de bossen achter de Vrachelse Heide, op de uiterste westgrens met Breda. In het snelst mogelijke scenario zouden sauna, hotel en recreatiepark al over twee jaar open gaan.

Lees ook:
Nieuws over sauna
Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]