Home » Sauna reviews » Sauna Review: Thermen Geldrop

Sauna Review

SaunaGids neemt je mee langs alle sauna, thermen & wellnesscomplexen in Nederland & België en geeft een impressie van hetgeen je mag verwachten.

SpaSense (voorheen Thermen Geldrop)

Sauna review bij Thermen Geldrop in brabant Geldrop, 4 maart 2014

Ruim 4 jaar terug is het pand aan de Zwembadweg volledig onder handen genomen, 7 maanden geleden werd het overgenomen door International Wellness Resorts (IWR) en onlangs vierden ze hun 30-jarig bestaan; Thermen Geldrop. Geen Oosterse sferen, Arabische invloeden of andere thema’s waarin je doorgaans wordt ondergedompeld. Thermen Geldrop wordt getypeerd door nuchtere Brabantse gemoedelijkheid; ‘What you see is what you get’.

SpaSense op een rijtje:

Entreeprijs: €26,95
Aantal sauna's: 6
Openingstijden: Dagelijks van 10.00 tot 23.00 (Vrijdag & zaterdag tot 24.00)
Korting SpaSense (Thermen Geldrop): Geen deelname aan kortingsacties
Damesdagen: Nee
Badkledingdagen: Nee

Eerste indruk

Een thuiswedstrijd, want onder de rook van Eindhoven oftewel mijn woonplaats, ligt SpaSense. Het is op een mooie woensdagmiddag dat ik me meld bij de receptie van de Thermen. Ik word vriendelijk, enigszins gereserveerd te woord gestaan. Ik mag me gaan omkleden in de kleedruimtes boven die ruim zijn opgezet. Via de trap loop ik naar beneden en kom ik direct in het hart van het complex; het restaurant omringd met diverse fauteuils en banken om lekker in onderuit te zakken. Ik loop richting het saunagedeelte en ondanks de veelal bezette haakjes, voelt het allesbehalve druk.

Als een klein kind

Sauna Geldrop in Brabant Als je een thermen vaker bezoekt, heb je nog weleens de neiging een vaste ronde eigen te maken. Vandaag niet! Ik probeer te kijken met een nieuwsgierige blik van een kind die voor de eerste keer een speelgoedwinkel (of tegenwoordig Apple-store) bezoekt. Het valt me direct op dat er veel afkoelmogelijkheden zijn; je vind een dompelbad direct naast ook meteen de heetste sauna van het complex (95 °C), verderop een afkoelhoek , eenmaal buiten tref je rechts een stortemmer en massagedouche, wederom een (groot) dompelbad en de kers op de taart; de afkoelstraat. Deze straat is tijdens zonnige dagen wellicht wat minder geschikt voor de ik-voel-me-nog-niet volledig-in-m’n-sas-zonder-kleren-bezoeker, aangezien het zwembad, ligbedjes, panoramasauna en voltallige terras uitkijken op deze straat.

Sauna aanbod

Qua sauna’s is er een ruim aanbod; 5 cabines variërend van 65 °C tot 95 °C. De sauna’s typeren zich stuk voor stuk, echter is dat niet helemaal goed op te maken uit de bordjes, welke soms niet meer inhouden dan een geplastificeerd A4’tje. Dat is jammer aangezien er binnen mooie dingen gebeuren. Neem bijvoorbeeld de Panorama sauna . Eenmaal binnen worden maar liefst 4 zintuigen geprikkeld; de hitte vormt een warme sluier om je lichaam, de kleuren spelen in op je gevoel, het klassieke muziekstuk brengt je naar een hoger bewustzijnsniveau en de geur neemt je mee naar een andere wereld. Eén voordeel; het verrassingseffect is des te groter.

Wappersessies

Sauna Review bij de sauna in Brabant Net voor de overname van de Thermen, is begonnen met de bouw van de Kelo sauna, waar tegenwoordig de Löyly’s worden uitgevoerd. Dit is een regelrechte aanwinst, aangezien de eerdere locatie vaak te klein bleek, waardoor er regelmatig bezoekers moesten worden teleurgesteld. De Kelo ligt enigszins beschut, beschikt over een eigen afkoelhoek en heeft voldoende mogelijkheden om buiten lekker even bij te komen. De opgietingen vonden die dag plaats om 14.00 en 17.00. Een extra opgieting in de ochtend of avond zou wellicht een mooie aanvulling zijn.

Hmmmm

Tijd voor een hapje. Aangezien het zonnetje lekker schijnt, nestel ik me buiten op het terras. Na een tijdje constateer ik dat het qua bediening vrij rustig blijft aan mijn tafeltje; ondanks het mooie weer en de drukbezette tuin, wordt er helaas buiten niet geserveerd. Eenmaal binnen wordt dit dubbel en dwars goedgemaakt door de uitstekende bediening en mooie gerechten. Iedere week zijn er diverse specials die op het bord achter de balie worden geschreven. Wellicht is het een idee bordjes op tafel te zetten of het grote bord beter leesbaar te maken vanuit het restaurant, zodat meer gasten hiervan op de hoogte zijn.

Favo stroatje

Sauna straat bij sauna Geldrop Na mijn lunch start ik aan mijn favoriete straatje. Het straatje waaraan het caldarium, de zoutcabine, infraroodsauna en rozensauna grenzen en welke uitkomt op het zwembad met bubbelbad. Er wordt door kleine vierkante raampjes gespeeld met de groene omgeving. Vaak is binnen een sauna of thermen het zwembad het hart van het complex. In Geldrop is dit niet het geval, waardoor je in alle rust en enige beslotenheid kunt genieten van een paar baantjes. Ook bijzonder is de liggende openhaard waarmee het zwembad van de rustruimte wordt gescheiden. De zoutcabine blijft voor mij een cadeautje; door de combinatie van geur, blacklight en het kabbelende beekje op de achtergrond kan ik me echt even loskoppelen van mijn dagelijkse bestaan en besef ik me de schoonheid van het leven des te meer.

Dus...

Thermen Geldrop is een middelgrote sauna met meer dan genoeg faciliteiten om een hele dag te kunnen vertoeven. Het complex ademt luxe en design, maar voelt tegelijkertijd knus en gezellig. De hygiëne is meer dan voldoende en ook de gastvrijheid naar behoren. Om de populariteit van de thermen in de toekomst te waarborgen is het raadzaam aandacht te blijven schenken aan de eigen identiteit en daarbij details niet uit het oog te verliezen.

Thermen Geldrop heeft alles wat je van een thermen mag verwachten en behoort wat mij betreft tot de top van het Zuiden!

SpaSense

Logo Thermen Geldrop Zwembadweg 7
5663 PL Geldrop
Tel. 040 2854877
www.spasense.nl


Lees ook:




Nieuws over sauna
Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]