Home » Sauna Nieuws » 2016 lichte prijsstijging Sauna’s in Nederland

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Saunaprijzen stijgen in 2016

Sauna’s in Nederland laten in 2016 een lichte prijsstijging

Datum plaatsing: 17 mei 2016

Sauna’s in Nederland laten in 2016 een lichte prijsstijging zien van 1,1 procent t.o.v. 2015. Dat blijkt uit onderzoek van de website wellnesscentrumnederland.nl. Er is onderzoek gedaan onder 43 sauna’s in Nederland. Hieruit blijkt dat in totaal 11 van de 43 sauna’s in Nederland de prijs hebben laten stijgen.

De resultaten

Wie een dagje naar de sauna gaat betaalt gemiddeld € 26,68. In 2015 betaalde men nog gemiddeld €26,39. Veel van de sauna’s die een prijsstijging laten zien hanteerden al meerdere jaren daarvoor dezelfde prijzen. SpaSereen geeft aan de prijs dit jaar voor het eerst met € 1,- omhoog te hebben gedaan, terwijl de prijzen sinds mei 2011 hetzelfde waren gebleven. Sauna Heuvelrug geeft aan de prijzen onveranderd te laten om de crisis tegemoet te komen.

Vergelijken we de prijzen in 2016 met die van 10 jaar terug dan zien we een forse stijging. Gemiddeld zijn de prijzen met meer dan 31 procent toegenomen. In 2006 zou je bij Elysium in Bleiswijk nog € 25,- betalen waar je nu € 32,50 betaalt voor de dagentree.

Avondentree of een meer badenkaart

Voor wie niet een gehele dag naar de sauna hoeft, maar alleen avondentree genoeg is betaalt een aanzienlijk lager bedrag. Voor alleen avondentree betaalt men gemiddeld 18,73. Dit is een besparing van 7,95 per bezoek, oftewel bijna 30 procent. Voor een 10-badenkaart betaalt een bezoeker gemiddeld € 205,74. Per bezoek bespaart men hiermee € 6,11.

Bron: wellnesscentrumnederland.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]