Home » Sauna Nieuws » Sauna, Thermen & Wellness Nieuws 2011 » Thermae 2OOO geeft warmte terug!

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.Thermae 2OOO geeft warmte terug!

Milieuvriendelijke investering van Thermae 2OOO

Datum plaatsing: 28 november 2011

Groen is niet alleen een marketinglabel voor Thermae 2OOO te Valkenburg aan de Geul, maar ook een behoorlijke investering om een belangrijke bijdrage te leveren aan de vermindering van het broeikaseffect.

Wanneer er elektriciteit wordt opgewekt in centrales, verdwijnt een groot deel van die energie weer via bijvoorbeeld koeltorens de lucht in. Dat is niet een beetje. Circa de helft van de verbruikte energie gaat verloren en dat is ook niet veel anders in de meest moderne centrales. Via warmte-krachtkoppeling ofwel WKK komt vernietiging van warme energie nauwelijks meer voor. Thermae 2OOO heeft negen sauna’s, twee stoombaden en verwarmde baden in beheer. Goed voor heel wat energieverbruik dat zonder WKK verloren zou zijn gegaan. Robert Teulings, algemeen directeur van Thermae 2OOO: “Ons wellness centrum ligt in een natuurrijke omgeving. Hierdoor voelen wij ons extra verantwoordelijk voor het milieu. Dat wij nu zo’n investering van 1,5 miljoen doen, geeft aan hoe belangrijk wij het vinden. Zeker ook omdat in onze branche waarin warmte een centrale rol speelt, behoorlijk wat energie verloren kan gaan.”

Wat is WKK?

Thermae geeft warmte terug Bij WKK wordt er warmte teruggewonnen. Door elektriciteit en warmte tegelijkertijd op te wekken, wordt de energieverspilling aan het transport oftewel de geleiding van warmte drastisch verminderd. Afgelopen maand werd er bij Thermae 2OOO hard gewerkt aan een nieuwe warmte-krachtkoppeling. Door deze vervanging wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de vermindering van het broeikaseffect door een lagere uitstoot van CO2. Teulings: “Het terugwinnen van warmte is de eerste grote stap die wij zetten. Er zullen nog een groot aantal stappen volgen. Uiteindelijk wordt Thermae 2OOO steeds groener.”

Met een oppervlakte van zo’n 60.000 m2 is Thermae 2OOO één van de grootste wellness centers van Nederland. Bezoekers kunnen er genieten van binnen- en buitenbaden, sauna’s en stoombaden, whirlpools, schoonheidsbehandelingen en kuurprogramma’s. Afgelopen maand won Thermae 2OOO voor de tweede keer de World Travel Award als Beste Spa resort van Nederland. www.thermae.nl


Twitter deze ActieLike ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]