Home » Sauna Nieuws » Nieuws 2008 » Thermae 2000 uitgebreid en vernieuwd

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna & Thermen.

Saunalandschap Thermae 2OOO vernieuwd en uitgebreid

Nieuw: rozensauna, valo-badsauna en waterradsauna

Datum plaatsing: juli 2008

Vanaf augustus 2008 kunnen bezoekers van Thermae 2OOO genieten van een bijzondere, ontspannende belevenis in de drie nieuwe themasauna’s van het Zuid-Limburgse wellness center. In de nieuwe waterradsauna (twee keer zo groot als de voormalige damessauna) zorgt een groot waterrad voor een gelijkmatige en automatische opgieting. Daarnaast is er de rustgevende valo-badsauna met vele van kleur veranderende lichtjes en zachte muziek. De nieuwe rozensauna heeft een oven van rozenquarts, een steensoort die bekend staat om zijn helende werking. Naast de nieuwe themasauna’s zijn er nog meer veranderingen zichtbaar in het saunalandschap van Thermae 2OOO. Zo is er onder meer een extra rustruimte gecreëerd, de saunadouches zijn compleet vernieuwd en de omkleedruimte tussen bad- en saunagebied heeft een ingrijpende metamorfose ondergaan. Na de zomer wordt het buitengebied vernieuwd.

Finse rituelen
Opgietingen zijn van origine een Fins ritueel. De Finnen ontdekten vele jaren terug al dat de temperatuur van een sauna stijgt als er water op hete stenen wordt gegoten. In de nieuwe waterradsauna van Thermae 2OOO zorgt het grote waterrad in het midden van de cabine voor een warmtebeleving, terwijl de etherische oliën het reukorgaan prikkelen. Het gevolg is een saunabad waarbij afhankelijk van de gebruikte olie een stimulerende of ontspannende sfeer ontstaat. Naast de automatische opgietingen verzorgt een ‘thermenteam’ iedere maand een speciale opgieting in deze sauna, zoals de vijf geuren- of honingopgieting.

Ontspannen onder de sterrenhemel
Valo is het Finse woord voor licht. De valo-badsauna heeft een temperatuur van zo’n 60graden en een luchtvochtigheid van maar liefst 40%. Eye catcher is de granieten kogel waaruit geluidloos met etherische olie verrijkt water vloeit. Zachte muziekklanken, de geur van etherische olie, de vele lichtjes die langzaam van kleur veranderen: samen vormen zij die unieke belevenis waar steeds meer saunabezoekers behoefte aan hebben.

Rozig
De saunaoven van rozenquarts steen en de schaal gevuld met rozenolie en water daarboven vormen het middelpunt van de nieuwe rozensauna van Thermae 2OOO. De sauna heeft een temperatuur van zo’n 85 graden en ademt de subtiele geur van rozen.

Met een oppervlakte van zo’n 60.000 m2 is Thermae 2OOO één van de grootste wellness centers van Nederland. Bezoekers kunnen er genieten van binnen- en buitenbaden, sauna’s en stoombaden, whirlpools, schoonheidsbehandelingen en kuurprogramma’s.

Ga voor meer informatie naar www.thermae.nl


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]