Home » Sauna Nieuws » Thermen Berendonck

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Thermen Bussloo krijgt grote sauna-zus

Datum plaatsing: 18 juli 2017

Quality Wellness Resorts, moederbedrijf van Thermen Bussloo, mag zijn vleugels uitslaan en een megasauna bouwen in recreatiegebied De Berendonck in Alverna (Wijchen).

De Raad van State wees bezwaren van tegenstanders af. Eigenaar Hans Dolman hoopt Thermen Berendonck eind volgend jaar te kunnen openen. Eerder breidde hij al uit met de aankoop van Thermen Soesterberg.

Bezwaren

De uitspraak van de Raad van State is woensdag bekend geworden. De Gelderse Milieufederatie, Das en Boom en IVN behoorden tot de tegenstanders. Net als de sauna's in de nabije regio. Zij procedeerden tegen de gemeente. De eerste plannen kwamen in 2006 op tafel en waren van begin af aan omstreden.

Na bouwvak

Exploitant Quality Wellness Resorts wil direct na de bouwvak de schop in de grond steken. Thermen Berendonck moet eind 2018 open gaan. De eigenaar van De Berendonck Leisurelands is blij met de rechterlijke uitspraak. Het recreatiebedrijf denkt dat het thermencomplex voor De Berendonck een noodzakelijke geldbron is.

Niet verrast

De Gelderse Milieufederatie is teleurgesteld, maar niet verrast. Woordvoerder Alex de Meijer zegt deze uitspraak van de Raad van State al te hebben verwacht. De compensatie voor verloren gegane natuur is volgens hem onvoldoende. Datzelfde vindt Das en Boom. Die organisatie denkt dat de dassenpopulatie in De Berendonck ter ziele zal gaan.

Directeur Erik van Ingen Schenau van Sauna en Beauty Oase in Nederasselt vraagt zich af of alle sauna's in de regio de komst van Thermen Berendonck het zullen overleven.

Wethouder Geert Gerrits van de gemeente Wijchen vindt het goed nieuws voor de bezoekers en gebruikers van De Berendonck. ,,Zo kunnen we vrije toegang blijven waarborgen en de voorzieningen op peil houden.''

Bron: www.destentor.nl

Thermen Soesterberg

Thermen Soesterberg Frits Koolhovenweg 8
3769 TR SOESTERBERG
T: 033 462 2460
www.thermensoesterberg.nl

Lees ook:

Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]