Home » Sauna Nieuws » Groot saunacomplex bij recreatieplas De Berendonck

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.Thermen Bussloo

Datum plaatsing: 27 mei 2013

Thermen Bussloo wil binnen enkele jaren een groot saunacomplex openen bij recreatieplas De Berendonck in Alverna. Het zou naast het saunacomplex in Voorst bij Apeldoorn de tweede locatie worden voor Thermen Bussloo.

Thermen Bussloo wil nieuw saunacomplex openen
In Apeldoorn opende Thermen Bussloo in 2006 zijn eerste vestiging. Watersportgebied Bussloo is net als De Berendonck eigendom van de Recreatiegemeenschap Veluwe (RGV). Volgens de RGV wordt het saunacomplex bij Alverna vergelijkbaar met dat bij Apeldoorn echter komt er bij de Berendonck geen hotel.

Volgens directeur Droogh van de RGV zijn de procedures om te komen tot een bouwvergunning in volle gang. "We hopen eind 2014 te kunnen gaan bouwen." Toen de plannen voor een sauna bij De Berendonck bekend werden, was er protest van natuur- en milieuorganisaties en van bestaande sauna- en wellnesscentra in de omgeving. Laatsgenoemde zijn bang dat er te veel sauna's op een klein gebied komen. Droogh zegt dat een natuuronderzoek heeft uitgewezen dat er geen grote obstakels zijn. "En als we natuur moeten compenseren doen we dat. We houden ons aan de regels. Wat de concurrentie betreft: Bussloo is een ander concept dan wat hier al is. En op de Veluwe blijkt dat de komst van grote wellnesscentra leidt tot meer bezoekers bij de bestaande sauna's."

De gemeente Wijchen staat achter de plannen. "We willen deze regio positioneren als health- en leisureregio. Daar past deze ontwikkeling goed in", aldus burgemeester Hans Verheijen.

Bron: De Gelderlander


Lees ook:Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]