Home » Sauna Nieuws » Nieuws 2011 » Thermen De Bieschbos een stap dichterbij

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.Thermen De Biesbosch

De komst van een thermencomplex in de Biesbosch is een belangrijke stap dichterbij gekomen.

Datum plaatsing: 16 februari 2011

Op vrijdag 21 januari zetten wethouder Harry Wagemakers (Recreatie) als voorzitter, Dick Verheijen als directeur van Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch en Richard Clausing namens Thermen de Biesbosch hun handtekening onder de erfpachtovereenkomst.

Na een aanloop van de nodige jaren, komt de start van de bouw van het complex in zicht. Inmiddels zijn de plannen gereed en zijn de bouwvergunning en de vergunning voor de Waterwet aangevraagd. De bouwvergunning ligt nu ter inzage. De vergunning voor de Waterwet wordt volgens RWS begin 2011 ter inzage gelegd. Exploitant John Spruijt hoopt in maart te kunnen starten met de bouw zodat het complex begin 2012 zijn deuren kan openen.

Wagemakers sprak zijn waardering uit voor het doorzettingsvermogen en de visie op duurzaamheid van de ondernemers. ,,Het is een lang traject geweest van ruim zes jaar, maar jullie hebben het bijltje er nooit bij neergegooid. Met de ondertekening van deze overeenkomst staat het complex er nog niet, maar komt de eindstreep nadrukkelijk in zicht. Ik vind het mooi om te zien dat jullie als ondernemers echt een duurzaam complex willen neerzetten. Met een thermencomplex is een grote energie- en wateropgave gemoeid. In een natuurgebied past dat alleen als je dat dan ook op een duurzame manier gaat vormgeven. Daar hoefden we jullie niet van te overtuigen, dat zat al helemaal ingebakken in de plannen."

John Spruijt gaf aan dat hij altijd heeft geloofd in een goede afloop. ,,Dit is echt een droomlocatie voor ons. We hebben in Nederland nu eenmaal veel procedures te doorlopen. Dat heeft veel tijd gekost, maar het is het allemaal waard. De samenwerking met het Natuur- en Recreatieschap en de gemeente is prima geweest. We hebben samen op een constructieve manier telkens kleine stapjes kunnen zetten. De erfpachtovereenkomst is een grote stap, maar de kurken gaan pas echt knallen als straks de eerste paal de grond in gaat."

Bron: HetKompas.nl


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]