Home » Sauna Nieuws » Nieuws 2008 » Authentieke zweethutsessies bij Thermen Holiday

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna & Thermen.

Thermen Holiday geeft authentieke zweethutsessies

Thermen Holiday in Schiedam is de eerste sauna die authentieke zweethutsessies verzorgt voor haar gasten.

Datum plaatsing: 26-03-2008 12:00

De zweethut: een ceremonie die je eenmaal in je leven ervaren moet hebben...

De complete duisternis, het gloeien van de stenen in het midden van de hut, de klanken van de trommel en het zingen, de stoom die alles doordringt. Alles in de zweethut heeft een intensiteit alsof het vibreert en leeft. De zweethut-ceremonie is een oeroude ceremonie die bij veel verschillende oorspronkelijke culturen voorkwam. De meest bekende daarvan is afkomstig van de Noord-Amerikaanse Indianen. De ceremonie heeft een hele oude traditie, maar blijft toch altijd een levende ceremonie, die eigenlijk alleen maar ervaren kan worden.

De zweethut wordt vaak de baarmoeder van de Aarde genoemd, en zo kun je het ook echt ervaren. De krachten van de vier winden, de hemel en de aarde worden in de ceremonie betrokken, ieder met zijn eigen betekenis. Deze krachten worden bijeengebracht in de zevende richting: het hart van de mens, de Liefde, de Eenheid in Alles wat Leeft. Het vuur staat voor het mannelijke. De hut voor het vrouwelijke. De hut is als een moederschoot waaruit nieuw leven geboren wordt wanneer de gloeiende stenen met water overgoten worden. Het ’skelet’ van de hut wordt afgedekt met een aantal lagen dekens zodat de warmte van de stenen en de damp van het water in de hut blijft en door iedere cel van het lichaam ingeademd kan worden. De ceremonie kent over het algemeen drie tot vier rondes waarbij water over de stenen gegoten wordt en traditionele gebedsliederen gezongen worden. Tussen deze rondes door gaat de deur van de hut open terwijl de mensen in de hut blijven.

Alles wat niet uit je essentie voortkomt, valt weg tijdens de ceremonie. Het is net als wanneer je oog in oog staat met de dood, of met geboorte, of met onbeschrijfelijke schoonheid. Je ‘ik’ valt weg en er wordt iets anders in je wakker. In de zweethut laat je het alledaagse los en ga je voorbij jouw persoonlijkheid, jouw gedachten en jouw voorgeprogrammeerde emoties naar een veel diepere laag van bewustzijn. Van oudsher werd deze diepere laag van bewustzijn gebruikt voor genezing, om wijsheid te vergaren, om te bidden, of om in de droomtijd te reizen. Dit zijn nog steeds belangrijke elementen van de ceremonie. Daarbij merken we steeds weer dat de grote kracht van de zweethut voor de westerse mens bestaat uit het weer ervaren van de verbondenheid met alles wat is. De stenen, het vuur, de Aarde, de sterren, de wind en het water, al onze verwanten.

Er vinden per dag 3 rituelen plaats om 11.30, 13.00 en 15.00 uur
De totale duur van het zweethutritueel is 2 uur


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]