Home » Sauna reviews » Sauna Review; Thermen La Mer

Sauna Review

SaunaGids neemt je mee langs alle sauna, thermen & wellnesscomplexen in Nederland & België en geeft een impressie van hetgeen je mag verwachten.Thermen La Mer

Almere, 27 december 2013

Stel je voor; de wind waait stevig, de lucht is grauw, de eerste druppels kletteren op het raam en in de media spreekt men over code oranje. Een overduidelijk gevalletje saunaweer dus! Thermen La Mer in het relatief piepjonge Almere wordt onze onderduikplek voor vandaag en laten we wel wezen; we hebben er weleens slechter voor gestaan. Uiteraard is Thermen La Mer al jarenlang (15 om precies te zijn), een vaste waarde in de wellness wereld, maar toch kan ik me nog geen duidelijke voorstelling maken van wat me te wachten staat. Wat ik weet is dat de digitale uitstraling (nieuwsbrieven, websites etc) behoorlijk professioneel en smaakvol oogt en dat ze onlangs provinciewinnaar zijn geworden in de Nationale Wellness Verkiezing; dat belooft hoe dan ook veel goeds!

Review Thermen La Mer

Thermen La Mer op een rijtje:

Entreeprijs: 29,50
Capaciteit: 190 bezoekers
Oppervlakte: 5000 m2
Openingstijden: Dagelijks van 10.00 tot 23.30
Damesdagen: Nee
Badkledingdagen: Nee

Ambiance

De buitenkant van het complex verraadt nog weinig over het smaakvolle decor waar we ons die dag letterlijk in mogen onderdompelen. Koloniaal houten materialen met veel natuurlijke accenten en Oosterse invloeden; niet alleen een lust voor het oog, maar tevens een entourage om je letterlijk in een andere wereld te wanen. Later horen we dat de eigenaresse zelf alles inkoopt en volledig verantwoordelijk is voor de inrichting en aankleding, knap staaltje werk. De warme sfeerbeleving trekt door naar de ruime kleedkamers waarbij de lockers werken met het handige code-systeem waardoor je verlost bent van een sleuteltje of polsbandje.

Sauna Review La Mer

Zweten geblazen

Meester van de handdoek 2011, een 3e en 4e plek op het WK Sauna en een record ‘hardst wapperen’; Fabian van Dijk is zijn naam en met Thermen La Mer als trotse thuisbasis zijn wij dan ook verheugd hem hier aan het werk te mogen zien. Met de blokhut sauna als toneel (90-95°C en een koperen ketel met water op de kachel) ervaren wij de Thermen Löyly die op het digitale bord binnen wordt aangeduid als 'heet' als een opgieting pur sang waarbij de koorts letterlijk in ons lijf wordt geslagen. De dappere strijders die dachten de bovenste bank te kunnen trotseren, moeten voortijdig het slagveld verlaten. Maar voor hun back-up op de onderste bank geldt; pfff wat is dit lekker!

Plaatje

Ter afkoeling lopen we een rondje in de mediterrane tuin waarbij zelfs windkracht 11 de prachtige herfstachtige taferelen niet uit het veld blaast. Enkele jaren geleden heeft Thermen La Mer 2 robuuste Kelo sauna’s geplaatst; een originele Finse en een meditatie sauna. Daarnaast vind je in de tuin 2 whirpools en een zwembad. In vergelijking met het kaliber van de overige faciliteiten, valt die laatste enigszins in het niets. Van horen zeggen weten we inmiddels dat de plannen voor een upgrade op de plank liggen, het wachten is alleen nog op de vergunning. Overigens worden de rokers buiten verwend met een knus haardvuurtje en lekker warme dekens.

Genieten bij sauna AlmereBio & Trendy

We nestelen ons lekker in de grote fauteuils in de lounge bij het restaurant voor een portie buik-wellness. De kleine kaart is gevuld met leuke trendy hapjes en drankjes; gojibes-smoothies, toppings van chiazaad en biologische yoghurt. YAM! De keuze valt op het broodje geitenkaas met veigenjam en walnoot, goede prijs-kwaliteit verhouding en smaak-technisch pico bello! De bediening is vlot en spontaan; ze lijken allemaal met veel plezier en trots onderdeel uit te maken van het team. In de serre kun je gebruik maken van de comfortabele ligfauteuils waar je volledig gestrekt kunt wegdoezelen. Terwijl de wind buiten overgaat op standje stormachtig, gaat deze binnen in ons geleidelijk over op code groen.

Tijd voor een rondje!

Het saunaplein valt onder de noemer middelgroot en heeft een overzichtelijke indeling. Om het zwembad vind je in willekeurige volgorde het Osmaans badhuis, kruidensauna (80 – 85 ºC), opgietsauna (85 – 90 ºC), infraroodsauna, stoombad, afkoelhoek en voetbad. Op het saunaplein heerst rust en bedeesdheid, de akoestiek is goed waardoor je zonder problemen op een ligbedje je momentje rust kunt pakken. Wat opvalt is de fraaie decoratie, belichting en afwerking; er wordt echt kritisch en met oog voor detail gezorgd dat de beleving optimaal is en ook zo blijft. De sauna´s zijn goed op temperatuur en de stilte wordt waar aangegeven door de gasten gerespecteerd. Een paar keer per dag vind er in het stoombad een Kuusi scrub opgieting plaats waarbij je door de saunameester een bakje scrub aangereikt krijgt waarmee je in combinatie met de warme stoom een intensief reinigingseffect krijgt. De moeite waard om aan deel te nemen!

Sauna Thermen La Mer
Stevig

Via de receptie kom je bij de beauty vleugel die tevens is gehuld in die warme sluier van continentale invloeden en rijke natuurlijke materialen. Zowel het brandende stokje wierook die de ruimte vult met een aangename geur, als het glaasje water wat voor me klaarstaat, maakt het wachten op zich al een weldadige belevenis. Ik geef Evelien, mijn masseuse, aan dat ik van stevig hou, met een pittige maar bevredigende nek, schouder en rug massage als resultaat waarbij ik me een paar keer serieus moet inhouden geen kreet van verrukking uit te slaan. De knoop in mijn schouder blijft letterlijk achter op de verwarmde massagebank.

Diner

Thermen La Mer We nemen plaats in het, qua aankleding en ambiance, bijna ster-waardig restaurant en ontdekken al snel dat de menukaart aan de kop van deze alinea niets tekort doet. Culinaire hoogstandjes met verrassende ingrediënten en zelfs een wijnadvies per gerecht. Wij kiezen voor de specials van die dag; een parelhoen en een mulfilet, maar ook voor een salade en een saté met friet zit je hier goed. Je betaalt €13,75 voor een luxe salade en voor €29,50 heb je een 3-gangen menu. De porties zijn prima qua formaat en het is overduidelijk dat zowel aan de samenstelling van de gerechten als de uitvoer veel zorg en aandacht is besteedt.

Osmaans badderen

Thermen La Mer in Flevoland Nog even leuk om te vermelden is het Osmaans badhuis waar je jezelf volledig (gevoelsmatig tot in de kern van je spieren) kunt opwarmen op de verwarmde banken die een temperatuur hebben van zo´n 45°C. Tevens faciliteert deze ruimte een warm bad en een warme douche met de mogelijkheid tot scrub. En dit alles onder een bouquet van de geuren anijs en eucalyptus. Mmmm…

Het oordeel

Thermen La Mer is middelgroot qua formaat, maar kolossaal qua sfeerbeleving, luxe en uitvoering. Het publiek gedraagt zich naar gelang het karakter van het bedrijf; ingetogen, bescheiden en chique. Je kunt het vergelijken met het bescheiden jongetje in de klas; altijd ijverig aan het werk, je hoort hem alleen als het nodig is maar scoort vervolgens de beste cijfers. Werknemers maken graag onderdeel uit van het team en werken vol toewijding voor hun trots. Thermen La Mer is af!

Thermen La Mer - Day Spa

Logo Thermen La Mer Scoutingpad 3
1351 GN Almere (FL)
T. 036 538 6888
www.thermenlamer.nl


Lees ook:
Nieuws over sauna
Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]