Home » Sauna reviews » Op bezoek bij Thermen Prinsejagt

Op bezoek bij...

SaunaGids neemt je mee langs alle sauna, thermen & wellnesscomplexen in Nederland & België en geeft een impressie van hetgeen je mag verwachten.

Thermen Prinsejagt *gesloten*

Eindhoven, 4 maart 2014

Ik denk dat je in mijn geval best mag spreken van een gepassioneerd saunaliefhebster; ik bezoek met enige regelmaat sauna’s in de buurt, ik duik standaard na het sporten de sauna in (alhoewel dat tot mijn grote spijt vaak blijft steken op eens per 3 weken) en niet op de laatste plaats ben ik werkzaam voor SaunaGids en ben ik dus tijdens kantooruren gebrand op alles wat een temperatuur bereikt van minimaal 50 graden.
Prinsejagt is een sauna in Eindhoven

Thermen Prinsejagt op een rijtje:

Entreeprijs: €25,95 / Check website voor 2e persoon gratis actie
Capaciteit: 325 bezoekers
Oppervlakte: 3500 m2
Aantal sauna's: 6
Openingstijden: Dagelijks van 10.30 tot 0.30
Korting Thermen Prinsejagt: 33% korting via SpaOnline
Damesdagen: Nee
Badkledingdagen: Nee

Hoe kan het dan toch dat ik al 5 jaar woonachtig ben in Eindhoven, maar Thermen Prinsejagt nog nooit van binnen heb gezien? Dat wat was dus ook mijn vraag toen ik op een druilerige woensdagmiddag de parkeerplaats van deze voor mij nog onbekende buurjongen opreed. Want is het zo dat we met opzet sauna en thermen in onze woonplaats vermijden gezien de kans op gênante confrontaties met bijvoorbeeld je baas, collega’s of familieleden? Of ligt het in mijn geval gewoon aan het feit dat Prinsejagt het aflegt tegen bekendere broertjes als een SpaSense (vooheen Thermen Geldrop) en Devarana in Den Bosch.

Sauna Prinsejagt in Eindhoven Ik heb een middag uitgetrokken voor de ontdekking van de thermen en dat lijkt me qua tijd ruim voldoende. Door de jaren heen heb ik het beeld ontwikkeld dat Prinsejagt tot de kleinschalige sauna’s van deze regio behoort en zo zie je maar weer; wat kan een mens zich vergissen. Want als ik een rondje door de thermen loop wordt het me al snel duidelijk; het aantal faciliteiten reikt ver. Want alleen al qua sauna’s heb ik de keuze uit 6;

  • 80° Openhaard saunacabine / Panoramacabine
  • 70° Lichtkleuren saunacabine
  • 80° Stilte saunacabine
  • 60° Blokhut saunacabine
  • 75° Muziek saunacabine
  • 90° Rozemarijn saunacabine

Daarnaast mag ik ook nog gebruik maken van een infraroodcabine (met banken waarop je kunt liggen), turks stoombad, stoomgrot (met spannende trap), caldarium met aaneengesloten dompelbad, bubbelbaden en zowel een zwembad buiten als binnen. Allen bewegwijzerd met duidelijke informatie, tips en suggesties. De Thermen heeft in 2006/2007 ingrijpende verbouwingen ondergaan waarin er aan de achterkant een groot stuk is aangebouwd. Het nieuwe gedeelte sluit subtiel aan op het oude; de thermen ademt knusse intimiteit van voor tot achter. Alleen de douches brengen een enigszins nostalgisch gevoel teweeg.

Het restaurant, waaraan tevens de rustruimtes zijn gekoppeld, hebben een gezellig bijna dorps karakter. Mensen zijn lekker aan het keuvelen, er wordt hier en daar een geintje gemaakt, maar er is tevens ruimte voor rust pur sang. De ligbanken in het achterste gedeelte zijn een cadeautje en heb ik nog nooit eerder gezien; lekkere plofbanken waarin her en der verspreidt mensen een uiltje knappen. Op bezoek bij sauna in Eindhoven De bediening is vriendelijk en neemt uitgebreid de tijd een twijfelgeval als mij uitgebreid te informeren; want wat is het vaak lastig kiezen uit al het lekkers wat sauna’s doorgaans te bieden hebben.

Door mijn vooraf vertekende beeld, heb ik te weinig tijd ingepland en moet ik tot mijn grote spijt mijn 3e sauna-ronde vroegtijdig afbreken. Bij vertrek krijg ik een couponnenboekje, want in december viert Prinsejagt haar 25 jarig bestaan. Hierin zitten 16 verschillende voordeel coupons; van een gratis kopje koffie tot 50% korting op de sauna-entree en wat dacht je van de 2e persoon gratis of €5,- kassakorting op de totaalrekening. De boekjes worden uitgegeven zolang de voorraad strekt (naar verwachting is dit tot ongeveer half 2013).

bubbelbaden Thermen Prinsejagt Een mooie kers op een verrassend geslaagde taart zeg ik! Wij feliciteren de Thermen met hun jubileum en hopen nog minimaal hetzelfde aantal jaren te mogen genieten van het stukje rust midden in de hectiek van de stad. Hou onze facebookpagina in de gaten, want ter ere van het 25-jarig jubileum mogen wij gratis entree-vouchers verloten. So keep us posted!

Thermen Prinsejagt

Logo Thermen Prinsejagt Fakkellaan 6
5624 EA Eindhoven
Tel. 040 241 57 60
www.thermenprinsejagt.nl


Lees ook:


Nieuws over sauna
Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]