Home » Sauna Nieuws » Nieuws 2009 » Thermen Ridderkerk onterecht gesloten

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna & Thermen.

SaunaNieuws

Nieuws 2009

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Thermen Ridderkerk onterecht gesloten

Thermen Ridderkerk is na een doorstart inmiddels alweer een jaar open

Datum plaatsing: 9 februari 2009

RIDDERKERK - Thermen Ridderkerk had niet gesloten mogen worden door burgemeester Jon Hermans, toen er in december 2007 legionella werd geconstateerd.

Dat stelt de Rotterdamse rechtbank, nadat de voormalige eigenaar Gerard van der Haagen een zaak tegen de gemeente had aangespannen.

Gemeente Ridderkerk is het niet eens met de uitspraak en stapt naar de Raad van State. ,,We hebben de sauna wél terecht gesloten. Het is de taak van de burgemeester om de volksgezondheid te bewaken,'' zegt een woordvoerder. ,,Er waren voldoende aanwijzingen dat het openhouden van de thermen gevaar met zich meebracht.''

Burgemeester Hermans sloot de sauna op 20 december 2007, toen ze hoorde dat de dodelijke bacterie opnieuw was gevonden. Dat gebeurde vlak nadat de veteranenziekte, veroorzaakt door legionella, het leven van de 79-jarige saunabezoeker Piet van Dongen had geëist. Achteraf bleek echter dat er helemaal geen nieuwe legionellahaard was gevonden en dat burgemeester Hermans zich had gebaseerd op oude of onvolledige informatie.

Van der Haagen had bovendien net een speciale bacteriefilter in de douchekoppen aangebracht en zo voldoende gedaan om de legionella in te dammen, oordeelt de rechter. Desondanks was de sauna wekenlang dicht, wat leidde tot het faillissement van Thermen Ridderkerk én Van der Haagen. De voormalig eigenaar wil nog niet reageren. ,,Ik bekijk nu wat deze uitspraak voor ons kan betekenen.''

Bron: www.AD.nl


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]