Home » Sauna nieuws » Digitale detox in de sauna

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Digitale detox in de sauna

Dagjewellness.nl (Partnerbijdrage)

Datum plaatsing: 4 november 2019

Mensen die minder tijd aan hun mobiele telefoon besteden, voelen zich gelukkiger en kunnen zich beter concentreren. Het is daarom goed regelmatig een digitale detox in te plannen. Dat regel je zo: pak nog één keer die telefoon en boek een wellnessdag in de sauna

Tijdens jouw saunadag ben je écht even offline Foto: © DAGJEWELLNESS.NL

Broodnodige rust

Een dagje wellness laat zien dat je best zonder je telefoon kunt. En dat ook nog eens zonder dat het moeite kost. Er zijn inmiddels boeken vol geschreven over de digitale detox. Check bijvoorbeeld ‘Ik maak het uit – Een gezonde relatie met je smartphone’ van de Amerikaanse schrijfster Catharine Price, of ‘Digital Detox’ van de Belgische Florence Pérès. Je kunt er zelfs cursussen voor doen en er zijn hotels waar je een 48-uurs digital detox arrangement kunt boeken. Vakantieparken gooien hun routers de deur uit en adverteren daarmee. Vriendengroepen spreken af om tijdens afspraken hun telefoons in een kast te leggen, zodat ze een avond ongestoord kunnen praten en lachen (tip!). Maar met een wellnessdag in de sauna sla je minstens drie vliegen in één klap. Behalve dat je een dag offline bent en daarmee je brein de broodnodige rust geeft, doet het ook je lichaam goed. Ga je samen met een vriend(in) of je partner, dan creëer je daarnaast tijd die je ongestoord samen kunt doorbrengen.

Je hebt in de sauna een hele dag voor de boeg waarin je lichaam en geest zich volledig kunnen ontspannen. Warme baden, hete sauna’s, koude dompelbaden (als je dat durft, afkoelen onder de douche kan natuurlijk ook), zwemmen en wandelen door de tuin. Tussendoor ga je lunchen, dineren of gewoon even koffiedrinken in een van de restaurants, lees je een boek of tijdschrift in de tuin of in de relaxruimte en kun je ongestoord bijpraten met je partner of vriend(in). Wil je het helemaal goed aanpakken: in sommige resorts kun je het wellnessritueel Snoezelen reserveren. Daarbij worden meerdere zintuigen tegelijk gestimuleerd met muziek, geur en aanraking. De zestig minuten durende sessie, waarbij je diverse korte massages en een gezichtsmasker krijgt, werkt ontspannend voor lichaam en geest.

Kleine actie, grote winst

De voordelen van een dagje digitale detox in de sauna? Mensen die minder tijd op hun telefoon doorbrengen, kunnen zich volgens onderzoeken beter concentreren, hebben meer focus, maken minder stresshormonen aan, slapen beter, zijn productiever op hun werk én hebben betere relaties met familie, gezinsleden en vrienden. Doe je een digitale detox in een wellnessresort, dan worden die effecten nog eens versterkt. Zweeds onderzoek toont aan dat je lichaam in de sauna serotonine aanmaakt, een stofje dat ervoor zorgt dat je je relaxed voelt. Bovendien krijgt je immuunsysteem een boost en raak je door het zweten veel afvalstoffen kwijt, met een stralende huid als gevolg. Grote winst dus, met slechts een kleine actie: boek een saunabezoek en leg die telefoon een dag opzij.

Bron: www.ad.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]