Home » Sauna Nieuws » Nieuws 2010 » 40 jaar sauna in Zeeland

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.40 jaar sauna in Zeeland

Swaenenburgh

Datum plaatsing: 10 september 2010

17 September 2010 is de datum dat er in Zeeland al 40 jaar sprake is van openbare sauna. Op 17 September 2010 zijn Piet en Riny Hardenberg, destijds als pioniers, begonnen met hun eerste Skandia Sauna op het sportcomplex aan de Irislaan.

De sauna bestond toen uit een cabine en een dompelbad met douches en was een min of meer spartaans gebeuren waar vooral sporters de vermoeidheid in hun spieren konden verzachten. De exploitatie bleef achter bij de verwachtingen, maar in plaats van terug te komen op zijn idee zocht Piet Hardenberg naar een andere oplossing.

3 jaar later op 19 September werd de Skandia Sauna aan de Scheldestraat geopend en dit bleek een schot in de roos. De sauna werd drukbezocht en groeide uit naar een ontspanningscentrum waar iedereen zich kon onthaasten en genieten van de elementen die zo eigen zijn aan het saunabad.

Op 23 September 1983 werd het huidige complex aan de zwanenburgseweg 11 geopend, in die tijd een van de grootste sauna's van West Europa. Prachtig gelegen in het Park Westduin dat zich in de loop der jaren zou ontwikkelen tot een volwaardig stadspark met schitterend natuurschoon en een locatie aan de duinen om van te watertanden.

In de loop der jaren ontstonden er meer activiteiten. De Zeeuwse Opleiding Sportmassage werd er gehuisvest, dochter Cora begon de beautysalon 'studio Esthetique', die inmiddels is uitgegroeid tot een zeer grote, moderne en drukbezette beauty afdeling. Er verrezen 6 Finse vakantiewoningen om meerdaagse beauty arrangementen mogelijk te maken en ook deze zijn vrijwel het hele jaar bezet.

Tijdens het 40 jarig jubileum zijn er een jaar lang thema-acties waar de gasten, oud en nieuw, het nodige voordeel uit kunnen halen. Tevens staat er een flinke verbouwing en restyling op het programma die Thermen & Beauty Swaenenburgh weer midden in het heden zal zetten.

Zie ook: www.swaenenburgh.nl


Twitter deze ActieLike ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]