Home » Sauna reviews » Sauna Review; Wellnessresort Helmond

Sauna Review

SaunaGids neemt je mee langs alle sauna, thermen & wellnesscomplexen in Nederland & België en geeft een impressie van hetgeen je mag verwachten.

Wellnessresort Helmond

Helmond, 6 februari 2014

Als je enigszins actief bent op het gebied van sport en/of wellness, is het bijna onmogelijk dat de naam Fitland je ontgaan is de afgelopen jaren. De groep vindt zijn oorsprong in 1984 in beginsel als fitnessketen, maar groeit door de jaren uit tot een full service concept met inmiddels meer dan 25 vestigingen. Dezelfde Vitae (voorheen Fitland) Groep heeft het afgelopen jaar maar liefst 3 zogenaamde Vitae (voorheen Fitland) XL locaties op de kaart gezet allen voorzien van een Wellnessresort, hotel, sport faciliteiten en restaurant(s). Daarnaast zijn er op alle locaties samenwerkingen aangegaan met zorginstellingen voor de realisatie van zorghotels en met diverse ROC's voor de combinatie van werken en leren op één en dezelfde locatie. Een breed scala aan activiteiten waarnaar wij, op z’n zachtsgezegd, inmiddels reuze nieuwsgierig zijn geworden!

Review Wellness Helmond

Wellnessresort Helmond op een rijtje:

Entreeprijs: €31,50 / Met Voordeelpas op ma-di-wo €23,00 (eenmalige borg €12,75)
Capaciteit: 350 bezoekers
Oppervlakte: 2825 m2
Openingstijden: Dagelijks van 10.30 tot 22.30 (vrijdag & zaterdag tot 23.30)
Korting Wellnessresort Helmond: VakantieVeiling
Damesdagen: Nee
Badkledingdagen: Op woensdag badkleding-mag-dag

Warm welkom

Het geheel omringde en in nieuwbouw gesluierde Wellness Hemond staat vandaag op het programma. Piepjong nog, want slechts 2 maanden geleden werd deze Vitae (voorheen Fitland) XL locatie aan de Sutykade geopend als volwaardige 5e telg van de Vitae (voorheen Fitland) wellness familie. Clean, sereen, modern en tegelijkertijd warm aangekleed door vloerbedekking en muziek worden wij allervriendelijkst en kalm ontvangen door de gastvrouw. We ontvangen een handig kaartje met daarop hetgeen we mogen verwachten die dag en andere nuttige info over de voltallige Vitae (voorheen Fitland) Wellness familie. Op vaste tijden kan er worden deelgenomen aan de rondleiding.

Sauna Review sauna in Helmond

Eerste indruk

In een steevast Vitae (voorheen Fitland) decor voelen de ruime kleedkamers, gehuld in led verlichte tinten, warme vloerbedekking, grote banken en moderne materialen, als een luxe begin van de dag. Zo nu en dan zie je een sporter voorbijkomen die zich klaarmaakt voor een sessie inspanning in het sportgedeelte (welke overigens geheel afgescheiden is) gevolgd door zalige ontspanning in de wellness, een ultieme combinatie! Bij de ontvangst werd het al even aangehaald; het is vandaag badkleding-mag-dag. En hoewel onze voorkeur uitgaat naar de au naturel variant, is het wel een mooie oplossing om de sporter of een aarzelende debutant over de streep te trekken.

Maagdelijk

De architect van de Vitae (voorheen Fitland) resorts heeft een duidelijke voorkeur voor modern en strak; compromisloos en overtuigend maakt hij zuivere, bijna maagdelijke keuzes qua concept en interieur. Het beeld wat bij ontvangst en kleedkamers al ontstond, wordt nog eens dubbel en dwars bevestigd bij binnenkomst in het wellnessgedeelte; duurzame elementen, strakke vormgeving en allemaal even feilloos qua afwerking. Mede door de originele ijs-fontein, trekken de douches (met zelf te reguleren thermostaat) direct onze aandacht en maken we daar letterlijk onze beweging van buiten naar binnen.

Genieten van de sauna in Brabant

Ruim & Rijkelijk

Enigszins anders dan de eerste indruk ons doet verwachten, worden we verrast door de capaciteit. Wat vooral opvalt is dat de cabines erg groot en ruim zijn. Er zijn in totaal 4 sauna’s, waaronder de panoramasauna (80 °C) met een geweldig uitzicht op de stad, de Kelo (80 °C) waarin door de hitte het heerlijke houtbouquet vrijkomt, de kleurentherapie sauna (85 °C) waar later de opgieting plaatsvindt en de 95 °C sauna die met zijn comfortabele ligbanken een aangename aanvulling is op het aanbod. Origineel zijn ook de ‘losstaande’ kachels die met het moderne design elkaar naadloos aanvullen; als de één aangaat, gaat de ander rustig uit. Verder kun je je gedurende de dag te goed doen aan een stoombad, kruidenbad, infraroodsauna, whirlpool, zwembad, rasul, hammam en de zogeheten wisselbaden waarbij als je in die laatste afwisselend 5 (warm), 1 (koud), 5 (warm), 2 (koud) minuten trotseert, je hetzelfde effect bereikt als 3 saunagangen. Een mooie oplossing voor de saunaganger met haast;). Qua rust kun je je, zoals van Vitae (voorheen Fitland) gewend, met een koptelefoon en dekentje innestelen in de hemelse cocons of wegzakken in de kussens van de Oosterse relaxruimte inclusief Marokkaanse lampen en andere sfeervolle details.

Wellness in Helmond


De akoestiek op het saunaplein ervaren we als erg kalm zonder veel gegalm en gekletter wat een fijne atmosfeer creëert om lekker even bij te komen na een saunagang. Af en toe voel je wat gerommel en gestommel waar de onderliggende bowlingbaan verantwoordelijk voor blijkt te zijn.

Opgieting

In de kleurentherapie sauna vindt 5 keer per dag een opgieting plaats welke vandaag wordt uitgevoerd door Eric waarmee we, onder het genot van een flinke dosis (droge) humor, worden meegenomen naar z’n jeugd om samen met z’n moeder een appeltaart te gaan bakken. De hete stoten van de openslaande oven gaan gepaard met intense maar zoete wappersessies onder de aroma’s vanille, appel & kaneel. Kippenvel alom! Eenmaal buiten worden we verwend met, hoe kan het ook anders, appeltjes met kaneel en een stormachtig ijskoud dompelfestijn. Missie geslaagd!

Lekker loungen

Ook de lounge oogt modern en clean met een strakke inrichting inclusief meters bank en lekkere dekentjes. Door de nieuwigheid en het beperkte aantal gasten die dag ontbreekt het er nog enigszins aan gezelligheid, maar geen twijfel mogelijk dat met de drukte de sfeer tegelijkertijd op een positieve en behaaglijke manier tot bloei komt. Vanuit de lounge heb je vanaf een paar heerlijke ligfauteuils vrij uitzicht op de tuin en hoewel deze, in een decor van op-en-top troosteloos Nederlands weer, nog enigszins stenig en kaal oogt, ligt daar een wereld vol potentie de saunabeleving nog verder te verrijken. Het ontbreken van fonteintjes wordt zowel in de lounge als het restaurant gecompenseerd door met vers fruit aangelegd water en lekkere dropjes on the side.

Restaurant bij Wellness Helmond

Let's eat!

Een verdieping lager vinden we het restaurant getypeerd door streekgebonden en eerlijke producten. Bewuste keuzes worden op de kaart nog eens extra onderstreept; speltpasta en zuurdesembrood die beiden bijdragen aan een lichte vertering. Maar ook wijnen met een eco keurmerk en de kemper landhoen die lekker heeft kunnen scharrelen voordat z’n lotsbestemming realiteit werd. Er is meer dan voldoende keus in uiteenlopende prijsklasses. Ik krijg een voortreffelijke algenpasta met wilde zalm en garnalen voorgeschoteld waar het water me, er nu aan terugdenkend, wederom in de mond loopt.

LomiLomi

Trippelend op blote voetjes komt mijn masseuse Mindy mij al enthousiast tegemoet gelopen. Ook hier weer de serene, vlekkeloze ruimtes met de warme paarse details. Ik word geleid naar de verwarmde massagebank waarmee ze me door de odeur van een huisgeurtje in precies de juiste stemming weet te brengen voor de LomiLomi die me staat te wachten. Mooie, lange en vloeiende bewegingen over mijn gehele lichaam die me werkelijk de rillingen doen bezorgen. Mindy gebruikt zowel haar krachtige handen als haar onderarmen die me, onder het genot van tokkelende klanken, laten wegzakken in een diepe relaxtrance.

Beoordeling Wellness Helmond

Et voila

Innovatief, modern, nieuw, ruimtelijk, zuiver; volledig in de startblokken om het grote publiek te ontvangen. Het aanbod qua faciliteiten, gastronomie en ontspanning scoort een goed met hoofdletter G. De jonge leeftijd maakt dat zich nog geen ziel heeft genesteld binnen de muren van het complex waardoor het qua ambiance soms iets minder warm aanvoelt. Wellness Helmond is een waardig lid van de Vitae (voorheen Fitland) Wellness familie; een familie die door, een in korte tijd, sterk gegroeide portefeuille kan putten uit de expertise en knowhow van eerdere realisaties zoals de Wellnessboot in Mill, Wellness Goes en Roosendaal en dat merk je!

Wellnessresort Helmond

Logo Vitae Helmond Scheepsboulevard 2
5705 KZ Helmond
T: +31 (0) 492 870 057
[email protected]


Lees ook:
Nieuws over sauna
Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]