Home » Sauna Nieuws » Nieuws 2009 » Zwaluwhoeve schenkt ambulance

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

De Sauna & Wellness branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna & Thermen.

SaunaNieuws

Nieuws 2009

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Zwaluwhoeve schenkt ambulance aan bevolking Gambia

Zwaluwhoeve per ambulance door de Sahara

Datum plaatsing: 23 februari 2009

HIERDEN - Hij kocht een oude ambulance voor een ziekenpost in Jambanjelly, Gambia. Maar hoe weet je zeker dat die daar goed terecht komt? Door hem zelf te brengen! En dus gaat Harald Lankhorst, een van de eigenaren van Wellnessresort de Zwaluwhoeve in Hierden eind februari met de ambulance naar de ziekenpost in het West- Afrikaanse land. Samen met andere chauffeurs die onder meer terreinwagens en schoolbusjes meenemen.

Zwaluwhoeve Ambulance Het initiatief van de orga- nisatie Helping Hands uit België ontstond naar aan- leiding van de Amsterdam Dakar Rally: een stukje avon- tuur, maar dan met een goed doel. Een rally, maar dan zonder wedstrijdelement. De reis gaat vanaf Tilburg via België, Spanje, Marokko, Mauritanië en Senegal naar Gambia.

Lankhorst kwam op het idee voor de reis door een vaste klant (René van Baest) van het wellnessresort. Deze rijdt zelf mee en vertelde hem dat er nog een chauffeur werd gezocht voor een ambulance. “Ik vond het zo’n leuk idee dat ik gelijk heb aangeboden om als Zwaluwhoeve mee te rijden”, vertelt Lankhorst. “Ook wel vanwege het avontuur.” Dankzij sponsors in de regio werd de ambulance klaargemaakt om zelfs de ergste zandstormen te overleven.

Hoewel niet alle landen even veilig zijn, maakt Lankhorst zich weinig zorgen. “In Mauritanië gaan we langs de kust. Er is vooral onrust in het binnenland. Maar we moeten wel aardig wat smeergeld rekenen om overal veilig langs te komen.”

Zijn het geen centenpikkers, dan dreigt er ook altijd nog gevaar in de Sahara, waar ze in drie dagen doorheen moeten. “Ik heb in de ambulance een slaapplaats laten maken, die we tijdens de reis kunnen gebruiken. Dan lopen tenminste geen schorpioenen naar binnen.” Ook is de woestijn natuurlijk moeilijk begaanbaar. Daarom gaan meerdere terreinwagens mee, om vastgelopen wagens weer uit het zand te trekken.

In het dorpje Jambanjelly, de eindbestemming, zullen ze worden opgewacht door een feestvierende menigte. Lankhorst: “Het dorpje ligt veertig kilometer van een grote stad. Met de ambulance kunnen ze natuurlijk veel sneller naar het ziekenhuis. En bovendien kunnen de mensen onderweg worden verzorgd.”

De reis omvat in totaal 8.000 kilometer en duurt drie weken. Na een feestelijk onthaal door de dorpelingen vliegt Lankhorst op 20 maart weer naar huis.

Volg team Zwaluwhoeve dagelijks op: www.teamzwaluwhoeve.blogspot.com


Twitter deze Actie


Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]