Home » Sauna reviews » Klankschaalconcert bij Fort Resort Beemster

Sauna Review

SaunaGids neemt je mee langs alle sauna, thermen & wellnesscomplexen in Nederland & België en geeft een impressie van hetgeen je mag verwachten.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Fort Resort Beemster


Vorig jaar mochten wij deze uitzonderlijke wellness locatie al uitgebreid ontdekken en werden wij verbluft door o.a. het enorme contrast van enerzijds de gigantische bewerking van de metersdikke muren en anderzijds een afwerking tot in het meest minuscule detail. Dit keer sturen wij een oude bekende (Jantine Braas, gewaardeerde ex-SaunaGids'ster red.) op pad met een uiterst vervelende missie en wel; het ervaren van een klankschaalconcert op één van de meest bijzondere sauna bestemmingen van Nederland.

Klankschalen bij sauna in beemster

Jippie! Ik mag met een Vriendin een klankschaalconcert bijwonen in Fort Resort Beemster. Ietwat bewolkt, dus perfect weer om een lazy sunday in de sauna door te brengen. En niet zomaar een sauna! Fort Resort Beemster is een uniek complex, luxe en wellness gaan hier hand in hand met de historie van een prachtig pand; een heus fort.

Sauna Beemster Vandaag wordt het klankschaalconcert begeleid door saunameester Jeroen, een goedlachs persoon die op ontspannen wijze beginnende, maar ook ervaren saunagangers van weetjes, tips, en saunaregels voorziet. We starten met een kort stukje informatie en een aantal tips, voordat we een plekje zoeken in de zoutsteengrot. Dan wordt de gong beroerd, een intens en indringend geluid. Een geluid wat je hoofd vult, waardoor je niet meer kunt denken. Daarna volgen de schalen die zangerige trillingen door mijn lijf veroorzaken. Om mij heen hoor ik mensen zwaarder ademhalen of zelfs zachtjes snurken, ze zijn in slaap gevallen, dat is nog eens totale ontspanning!

Nu we er toch zijn, pakken we ook een loyly mee. Ook deze sessie staat onder leiding van saunameester Jeroen en staat in het teken van Silent Zen. Alleen stilte geeft rust. Het is muisstil in de sauna als Jeroen de eerste olie op de kachel giet, mmmmm, eucalyptus. De rustige stem van Jeroen werkt hypnotiserend, ontspannen is zo wel heel gemakkelijk! Daarna volgen de olieën mint en, op verzoek van één van de gasten, anijs. De tempratuur stijgt snel en alleen de echte die-hards gaan nog voor de laatste wapper.

Sauna in Beemster Na een kwartier liggen we “uit te dampen” in de tuin. Saunameester Jeroen doet nog een laatste koude wapper voor het kippenveleffect waarna er een schaal vers fruit op ons te wachten, welke gretig aftrek vindt.

Fort Resort Beemster en de aangeboden rituelen zijn meer dan de moeite waard, 5 sterren!

PS. Om jezelf te verzekeren van een plekje bij een klankschaalconcert, dien je bij de receptie, op de dag van bezoek, te reserveren.

Dankjewel Jantine voor jouw leuke en enthousiaste review!

Fort Resort Beemster

Logo Fort Resort Beemster Nekkerweg 24
1461 LC Zuidoostbeemster
T: +31 (0)299 682 200
www.fortresortbeemster.nl


Lees ook:
Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]