Home » Sauna reviews » Maa sauna bij Fort Resort Beemster

Sauna Review

SaunaGids neemt je mee langs alle sauna, thermen & wellnesscomplexen in Nederland & België en geeft een impressie van hetgeen je mag verwachten.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Fort Resort Beemster


Terwijl de grasmaaier zich met de nodige souplesse beweegt over het glooiende ‘grasdak’ van het Fort manoeuvreert, komt de heerlijke melange van wierook en warmte ons al tegemoet als we de imposante drempel aan de Nekkerweg overstappen. En niet zomaar, nee, zeker niet zomaar, want dit inmiddels alom geroemde Fort heeft een nieuwe aanwinst en wel de Maa sauna. Tsja zelfs mijn job kent zijn mindere kanten en laten we zeggen dat dit… er in ieder geval geen onderdeel van is. Let´s do it! Nieuwe sauna geopend in beemster

Zoals gewend van dit werelderfgoed, waarbij zelfs de putjes het ´Fort Resort Beemster´ logo dragen en het water uit de kranen bij de WC´s en kleedkamers altijd op een half-warme uiterst aangename temperatuur zijn, is alles ook vandaag weer picobello in orde. Nadat we onze saunagang zoals gebruikelijk zijn gestart in het voetenbad waarbij we op ons gemakje de entourage en het binnendruppelende publiek gadeslaan, bewegen we ons richting de nieuwe parel waar we tenslotte voor zijn gekomen.

Verscholen in een glooiende dijk vinden we de Maa sauna. Tezamen met deze unieke sauna in Nederland is tevens een leuk nieuw hoekje, inclusief passende vormgegeven waterpartij en geheel in fort-sferen gehulde regendouche, ontstaan. Een Maa sauna (letterlijk 'grond'sauna) is een bodemsauna welke zorgt voor een optimale saunabeleving. Deze Finse sauna is opgebouwd uit massieve witte Finse grenenstammen met een dikte van 25 tot 30 cm welke borg staan voor een optimaal saunaklimaat. De sauna beleving begint bij de imponerende en statige schacht waarmee je de sauna binnentreedt.

Sauna Beemster

Het eerste wat direct opvalt is het licht; via een groot dakraam wordt de sauna voorzien van een partij daglicht die je niet vaak tegenkomt in saunacabines. Binnen is er een houtgestookte oven, die met stenen is gevuld en welke in combinatie met het open haardvuur zorgt voor de verwarming. Bij temperaturen zo rond de 105° is het saunaklimaat, laten we zeggen, verrassend aangenaam.

Al met al een waardevolle verrijking die de saunabeleving van het Fort wederom een upgrade geeft en tsja.. eigenlijk moet je het ook gewoon zelf gaan ervaren! En... dat kan; wij mogen een setje entrees weggeven aan degene die het dichts in de buurt komt van de gemiddelde temperatuur van de volgende 5 sauna's bij Fort Resort Beemster:

  • Kelo
  • Zoutgrot
  • Maa
  • Vleermuissauna
  • Panorama sauna

Laat je reactie achter onder de post op Facebook. De winnaars worden op 17 november bekend gemaakt!

Fort Resort Beemster

Logo Fort Resort Beemster Nekkerweg 24
1461 LC Zuidoostbeemster
T: +31 (0)299 682 200
www.fortresortbeemster.nl


Lees ook:
Nieuws over sauna
Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]