Home » Sauna reviews » Sauna Review; Thermen Goirle

Sauna Review

SaunaGids neemt je mee langs alle sauna, thermen & wellnesscomplexen in Nederland & België en geeft een impressie van hetgeen je mag verwachten.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Thermen Goirle


Na veel goede verhalen over Thermen Goirle hebben we vandaag zelf eens de proef op de som genomen. In goed gezelschap van mijn man volgen we maps richting Goirle. Al snel nadat we de afslag van de snelweg genomen hebben, staan er wegwijzers, da's mooi! Sauna Review; Thermen Goirle

Thermen Goirle op een rijtje:

Aantal sauna's: 9
Openingstijden: Dagelijks van 10.00 tot 23.30 uur.
Damesdagen: Nee
Badkledingdagen: Het dragen van badkleding is om hygiënische redenen in Thermen Goirle niet toegestaan

Aankomst en ambiance

Aankomst Thermen Goirle Als we het terrein op komen rijden, zien we een aantal auto's staan. Het is 11:30 en nog erg rustig. We bellen aan, we zien niemand bij de receptie-balie maar al snel wordt de deur automatisch geopend en worden we welkom geheten door de receptioniste. De ruimte is royaal en er staat een gezellig zitje. Er wordt gevraagd of we bekend zijn: er volgt een korte uitleg en we krijgen een plattegrond en een lockerbandje mee.

De kleedruimtes met de kluisjes zijn schoon, de kluisjes zijn royaal genoeg: de saunatas kan er met enige moeite bij. We passeren de "kapsalon" waar spiegels en een 2 tal föhnen liggen. Dat is fijn voor straks; kan ik met mijn blote gezicht toch enigzins toonbaar naar buiten.

Restaurant Thermen Goirle Het restaurant is royaal van opzet; op de bar staat een grote schaal met dropjes ( die werd de hele dag bijgevuld!). Aan de wand een kast vol leesvoer: altijd fijn.. De ruimte is opgedeeld in een aantal gezellige "kamers" waar veel "luie" stoelen staan. Boven is nog een ruimte waar fijne bedden staan, compleet met kussentje en een deken. Hier doe ik straks een tukje!

Het is overal aangenaam rustig. Buiten vullen zwembaden, dompelbaden, bubbelbaden, waterpartijen, gezellige zitplekken en ligbedden de grote tuin. Het zonnetje laat zich af en toe zien dus dat beloofd een mooie dag.

We hebben gekozen voor het Hamam Experience arrangement. We genieten van een cappuccino en overheerlijke appelgebak met slagroom: Ik kies voor warm: nog lekkerder!

Daarna is het tijd om kennis te maken met de saunaruimte. Het eerste wat mijn man zegt als we de deur door komen is "Wat een rust, zo moet een sauna zijn!" Ik moet toegeven dat hij gelijk heeft. We hebben wel eens sauna's bezocht waar het echt TE druk was.

Kristal zoutsteensauna Thermen Goirle De doucheruimte is royaal en voorzien van douchegel en shampoo. We lopen eerst samen door de hele ruimte: er zijn zoveel saunacabines, turkse stoombaden, een infrarood-cabine, een sneeuwcabine met echte sneeuw!, zoutwaterbaden. Er is ook een groot zoutwaterbad. Dat wordt moeilijk kiezen! Er heerst een serene rust, een prettige bijkomstigheid. De gehele ruimte straalt warmte uit door de aankleding.

60 gr. Sauna

Om ons lichaam een beetje te laten wennen, nemen we de 60 gr. sauna. Ik miste de zandloper in deze sauna. Om de zoveel tijd was het net alsof er iemand water kwam opgooien. Een aangename warme wind ging dan even door de ruimte. Een fijn begin van de dag.

De lunch

We mogen kiezen uit een maaltijdsalade. Mijn man kiest de carpaccio salade. Ik kies de salade met vis. De beste keus wat mij betreft: de coquille was boterzacht. Geserveerd met een schaaltje brood en boter maakte het een volwaardige lichte maaltijd.

De hammam experience

Hammam experience Thermen Goirle We wachten, onze voeten warmend in het voetenbad op het oosterse plein. Daar worden we stipt op tijd door 2 dames begeleid naar de open hammam ruimte. Het wordt een echte experience: een bijzondere beleving! Na een grondige reiniging met een scrubhandschoen worden we bedekt met een deken van geurend schuim. Daarna is het alsof je door wolken gestreeld wordt: zooooo zacht!

De tinteling die de opgietingen met warm water teweeg brengen is verrassend. Daarna een stevige massage.. alles zeer discreet. Aan het einde van de behandeling werd een naar citrus geurende bodyspray gebruikt. Het resultaat is een superschoon en fris gevoel. Onder het genot van een kopje turkse thee met een turkse lekkernij in het aangrenzende theehuisje, genieten we na. Het is een behandeling die de dag compleet maakt: een schoner gevoel kun je niet krijgen.

In onze beleving is Thermen Goirle een oase van rust. Zeker komen we terug; we hebben nog lang niet alle cabines uitgeprobeerd; daarvoor is een dag echt veeeeel te kort.

Wil jij ook de Hammam Experience bij Thermen Goirle proberen?
Kijk hier voor meer informatie en boek snel!

Thermen Goirle

Logo Thermen Goirle Schietberg 1
5051NZ Goirle
www.thermengoirle.nl

Lees ook:


Geschreven door Marja Koster, blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]