Home » Sauna reviews » Sauna Review: Wellness Helmond

Sauna Review

SaunaGids neemt je mee langs alle sauna, thermen & wellnesscomplexen in Nederland & België en geeft een impressie van hetgeen je mag verwachten.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Wellness Sittard



Terwijl Limburg aan het bijkomen is van alle polonaises en verkleedpartijen, mogen wij ons vandaag onderdompelen in absolute rust, warmte en verwennerij pur sang. Amper een maand geleden waren we nog te gast bij het oudere zusje in Helmond en vandaag is het dan de beurt aan de zuidelijkste en tegelijkertijd jongste van de 6 Fitland Wellnessresorts; Wellness Sittard. Want midden in de zogenaamde Sportzone Limburg, naast het Fortuna Sittard stadion (waar Fitland tevens eigenaar en de komende 3 jaar shirtsponsor van is) bevindt zich het spiksplinternieuwe complex waarin zich naast wellness, tevens een sportschool, onderwijsinstelling (o.a. CIOS) en sportzaak heeft gevestigd. Daarnaast wordt er op dit moment hard gewerkt aan een wellnesshotel wat naar verwachting medio 2014 haar deuren opent en wat gasten in staat stelt het complete wellness-pakket te ervaren.

Review Wellness Sittard

Wellness Sittard op een rijtje:

Capaciteit: 200 bezoekers
Oppervlakte: 1500 m2
Openingstijden: Dagelijks van 10.30 tot 22.30 (vrijdag & zaterdag tot 23.30)
Damesdagen: Nee
Korting Wellness Sittard: Veronica (50% korting)
Badkledingdagen: Op dinsdag badkleding-mag-dag

Aankomst

Op een kleine 5 minuten van de afrit vinden we, op bedrijvenpark Fortuna, Wellness Sittard wat sinds 7 december deze ´Sportzone Limburg´ completeert. Want ook een dagje sauna draagt bij aan de conditionele gesteldheid van het lichaam en levert een intensieve work-out waar we doorgaans ook nog eens erg blij van worden. Met de lift worden we naar de 5e verdieping van het complex gebracht en stappen we binnen in een serene ambiance die de wereld daarbuiten ineens volstrekt onbelangrijk maakt. Opgerolde handdoekjes, lichte tinten, kalme klanken en een opgewekte gastvrouw inclusief zachte ‘G’ en dat typische zangerige Limburgse accent maken de ontvangst tot een warme deken.

Sauna Review sauna in Sittard

Eerste indruk

Een futuristisch en industrieel effect wordt gerealiseerd doordat de constructie van het bouwwerk van binnenuit zichtbaar is gebleven wat aan één zijde een soort tunneleffect creëert. Dit in combinatie met het lange ‘dek’ en de doorkijkramen doet je soms wanen op een groot cruise-schip wat vaart over grote oceanen. Ook als je het hart van het complex betreedt met centraal het zwembad en daaromheen de verschillende sauna’s, doet het uitsteeksel van de lounge boven het zwembad enigszins cruise-achtig aan. Je kunt niet om het zusterschap met Wellness Helmond en ook de andere Fitland resorts heen; de opzet, degelijkheid, gebruikte materialen, belichting en ambiance komen nagenoeg overeen. Leuke details zoals de grappige nisjes met flikkerend-kaars effect, het douchen in een tunnel met science-fiction belichting en de originele ijsfontijn maken het soms ietwat rimpelloze karakter wat levendiger.

Beoordeling Wellness Sittard

Faciliteiten

Het complex valt onder de noemer middelgroot en in een moderne en minimalistische stijl huisvesten zich een (ontzettend) hete sauna (95 C), een behaaglijke kelo variant, een ronde infraroodsauna, hamam, rhassul, kruidenbad (welke nog niet heel kruidig is), wisselbaden, het zwembad wat overloopt in een buitenbad en het voetenbad (waar je overigens niet in mag duiken, hè). Op het buitenterrein vind je een dompelbad, een loei van een whirlpool en de panorama sauna. Die laatste is voorzien van gevormde ligbanken die comfortabel liggen maar waarop het soms lastig is gracieus voor de dag te komen en waardoor de geblindeerde ramen en het atletiek-veld-op-voldoende-afstand zorgen voor een gepast eenzijdig vergezicht. Buiten ontbreken er helaas nog overdekte haakjes waardoor je badjas niet altijd droog uit de strijd komt. Buiten oogt het nu nog wat stenig door het gebrek aan groen, maar naar verluidt wordt er in het vroege zomerseizoen tegelijkertijd met de komst van het terras gezorgd voor de nodige natuurlijke aankleding.

Genieten van de sauna in Limburg

Restaurant / Lounge

Een lounge zoals die hoort te zijn. Een comfortabele temperatuur, tinten die je mind automatisch doen kalmeren, kalme klanken, lekkere ruime banken waar je met op de achtergrond het kabbelend geluid van water uitgebreid en ongegeneerd even heerlijk kunt wegdoezelen. Ook vanuit de eerste verdieping, waar zich de lounge bevindt, krijg je het gevoel alsof je met een luxe schip vaart op naar een volgende hemelse bestemming en in dit geval een gastronomische bestemming. Want een trap lager bevindt zich het restaurant waar je kunt genieten van onder andere streekgebonden, duurzame producten en kwalitatief hoogstaande gerechten. Ik geniet van een stevige broccolisoep met werkelijk het meest verse en luchtigste zuurdesembrood wat je je maar kunt voorstellen. De kaart is verder divers, origineel van opzet en kent schappelijke prijzen. In het restaurant / lounge staan karaffen met citroen & sinaasappelwater op tafel waar je onbeperkt van mag drinken. Het valt op dat de bediening erg behulpzaam en flexibel is. Vanuit het restaurant kijk je uit op de buitenplaats waardoor je soms een dampende dompelende saunagast voorbij ziet komen.

Wellness in Sittard

Indiaas genot

Je moet me beloven dat als je een bezoek aan deze sauna in Sittard brengt, je de Indiase hoofdmassage boekt en dan het liefst bij Nicole (de rest zal vast ook uitstekend zijn). Sluit je ogen en stel je eens voor; je ligt languit op je rug op een verwarmde massagebank wanneer plotseling 2 tedere handen sensibel en sierlijk je schouders beginnen te kneden. Stevige lange halen van links naar rechts volgen in het halsgebied langzaam overlopend in een pulserende massage van het gezicht en eindigend met een kippenvel-bezorgende-slotscène als ze met haar nagels door mijn haren trekt. Kortom een aanrader!

Al met al

Wellness Sittard heeft alle ingrediënten in huis om een complete dag sauna te ervaren; kwalitatieve en duurzame faciliteiten, klasse keuken, ervaren en flexibel personeel en een hoogstaande beauty afdeling. De nieuwigheid van het complex in combinatie met de moderne en futuristische stijl maakt dat het qua sfeerbeleving nog niet overal als een warm bad aanvoelt. Het aankleden met wat meer groen buiten en de toename van het aantal bezoekers zal het complex letterlijk meer tot leven brengen. Hoe dan ook Wellness Sittard is zeer zeker het bezoeken waard!

TIP

Met de Voordeelpas (Eenmalige borg van €12,75) betaal je op maandag, dinsdag en woensdag slechts €18,95 en is geldig in alle 6 de Fitland XL resorts (inclusief de Wellnessboot.

Wellness Sittard - Fitland Thermen & Beauty

Logo Wellness Sittard Milaanstraat 125
6135 LH Sittard
T: +31 (0)468 700 099
[email protected]


Lees ook:




Nieuws over sauna
Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]