Home » Bouw je eigen sauna in huis

Een sauna in huis bouwen

Ben je een echte sauna liefhebber en bezoek je regelmatig een sauna? Misschien is een sauna in huis bouwen dan wel wat voor jou. Klinkt ingewikkeld en duur? Dat valt tegenwoordig best wel mee. Door een sauna in je woning te bouwen of plaatsen geniet je op ieder moment van de dag, wanneer jij dat wil van een heerlijke saunagang. Daarbij hoef je de deur niet meer uit! Hier onder lees je wat er bij komt kijken om een sauna in huis te bouwen of te laten plaatsen.

Voordat je een sauna aanschaft

Bouw je eigen sauna Voordat je een sauna aanschaft voor in huis, is het goed om na te denken waar de sauna moet komen. Misschien heb je een extra kamer over? Dan zou je deze ruimte kunnen omdopen tot je eigen ontspannende saunaruimte. Wil je een kleine sauna? Misschien past deze dan wel gewoon in de badkamer! Het voordeel hiervan is dat je de sauna dan makkelijk kan aansluiten én dat je meteen dicht bij de douche bent. En niets is lekkerder dan een verkoelende douche na een warme saunagang.

Een andere zaak om over na te denken is welk type sauna je in huis wilt laten bouwen? Kies je voor een infraroodsauna of toch voor een sauna met een saunakachel. En ook in het laatste geval zijn er nog verschillen. Er zijn elektrische saunakachels, maar ook kachels die ouderwets werken op gas of op hout. Ook hierbij hangt de keuze voor een type sauna af van je eigen wens én de ruimte waar de sauna in geplaatst zal worden.

Sauna bouwen in de tuin

Sauna in je tuin Wil je het groot aanpakken? Een grotere sauna past wellicht ook buiten in de tuin, in de schuur, garage of zelfs in het tuinhuis. Er zijn speciale buitensauna's vanaf twee personen tot grotere modellen. Wil je toch liever een sauna laten bouwen in een ruimte in huis? Bekijk dan goed de ruimte waarin de sauna moet komen. Is alles aanwezig qua stroom, ventilatie en eventueel een wateraansluiting? De ruimte waar de sauna in staat moet goed geïsoleerd zijn zodat er geen warmte kan ontsnappen.

Online kan je je al goed oriënteren op het ruimte aanbod sauna's voor in huis. Wil je echt overgaan tot de aanschaf van een sauna? Breng dan een bezoek aan de betere sauna speciaalzaken. Hier krijg je advies op maat, je kan allerlei sauna's bekijken en al je vragen stellen aan vakmensen. Na het in huis bouwen van de sauna begint het grote genieten! Want dan geniet jij iedere dag van een heerlijke saunagang. In alle rust en privacy, wanneer jij dat wilt.

Geniet van je eigen prive sauna

Lees ook:
Nieuws over sauna
Geplaatst door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]